Aktuelno iz kulture

Nikol Kidman o svom novom erotskom trileru "Babygirl": Kako god neko to interpretirao, ja se nisam osećala eksploatisano

Komentari

Autor: Variety

30/08/2024

-

22:44

Nikol Kidman o svom novom erotskom trileru "Babygirl": Kako god neko to interpretirao, ja se nisam osećala eksploatisano
Nikol Kidman o svom novom erotskom trileru "Babygirl": Kako god neko to interpretirao, ja se nisam osećala eksploatisano - Copyright Tanjug/AP/Niko Tavernise/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Nikol Kidman igra u novom erotskom trileru "Babygirl", koji će biti premijerno prikazan večeras na Filmskom festivalu u Veneciji.

Tim povodom, Kidman je na konferenciji za novinare komentarisala eksplicitne teme ovog ostvarenja.

"Film je očigledno o seksu, o žudnji, o unutrašnjim mislima, tajnama, braku, o istini, moći, pristanku", rekla je glumica, prenosi Variety.

"To je priča jedne žene. A to je, nadam se, jedna oslobađajuća priča. Ispričana je iz ugla žene... i to je ono što ga prema mom mišljenju čini jedinstvenim. Bilo je oslobađajuće", rekla je Kidman.

Ona je istakla da joj je saradnja sa rediteljkom Halinom Reijn bila ključna da se oseća opušteno na setu.

"Znala sam da me ona neće iskoristiti. Kako god neko to interpretirao, ja se nisam osećala eksploatisanom. Osećala sam se kao deo toga. Brinuli su se izuzetno o svima nama, a mi smo bili nežni jedni prema drugima i pomagali se međusobno. Bilo je autentično, zaštićeno i u isto vreme, stvarno", kaže glumica.

Ostvarenje iza kog stoji A24 studio, govori o moćnoj direktorki koja rizikuje karijeru i porodicu zbog strastvene afere sa mnogo mlađim stažistom (igra ga Haris Dikinson). U filmu igraju još i Antonio Banderas, Sofi Vajld i Ester Mekgregor.

Tanjug/AP/Joel C Ryan

 

U nedavnom intervjuu za "Vanity Fair" Kidman je rekla da se oseća nervozno zbog premijere u Veneciji.

"Osećam se vrlo izloženo kao glumica, kao žena, kao ljudsko biće. Moram da podignem svoj štit", rekla je ona.

Reijn je na konferenciji podsetila da svi ljudi nose "mau crnu kutiju ispunjenu tabu fantazijama koju nikad ne dele ni s kim". 

"Fascinirana sam dualnošću ljudske prirode i ovaj film je pokušaj da se bez osuđivanja obasjaju suprotne sile koje čine našu ličnost. Za mene je feminizam sloboda da se proučava ženska ranjivost, ljubav, stid, bes i unutrašnja zver", rekla je rediteljka.

Nakon premijere u Veneciji, "Babygirl" će se u bioskopima naći od 25. decembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura