Aktuelno iz kulture

Noel i Lijam Galager nagovestili moguće pomirenje: Da li će se "Oasis" ponovo okupiti

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

26/08/2024

-

19:22

Noel i Lijam Galager nagovestili moguće pomirenje: Da li će se "Oasis" ponovo okupiti
Oasis - Copyright AP/Lo Sai Hung

veličina teksta

Aa Aa

Noel i Lijam Galager, braća koja su činila okosnicu nekadašnjeg benda "Oasis", objavili su misterioznu poruku na svojim Instagram nalozima, koja je probudila nade njihovih fanova da je u planu neki novi zajednički projekat.

Svađa među braćom trajala je godinama, a obojica su tvrdila da od pomirenja nema ništa. 

Pre nekoliko godina je Noel izrekao da bi ponovno okupljanje "Oasis" moglo da se desi, ali za 100 miliona funti (što je gotovo 120 miliona evra).

Izrekavši ovu neverovatnu cifru, Noel je pojasnio da kompletna muzička industrija ne može da izdvoji takvu količinu novca. Bio je to, naime, komentar na izjavu njegovog brata koji je prethodno izjavio da je grupi ponuđena vrlo velika svota da se ponovo okupe, ali da Noel nije bio zadovoljan tom cifrom.

Da li je neko bio spreman da izdvoji takav iznos, trebalo bi da saznamo sutra 27. avgusta u ranim jutarnjim časovima, kada će Galageri objaviti o čemu se zapravo radi.

Britanski "The Times" piše da su insajderi iz muzičke industrije "ubeđeni da će se bend ponovo okupiti" i to baš na turneji u čast 30. godišnjice albuma "Definitely Maybe".

"Oasis" je formiran 1991. i tokom devedesetih dominirao je top listama u Velikoj Britaniji. Njihov prvi album "Definitely Maybe" postao je najbrže prodavani debi svih vremena, a drugi - "(What’s the Story) Morning Glory?" obezbedio status rok zvezda.

Trideset godina kasnije i dalje su slušani, sa više od 21 milion slušalaca na Spotify platformi.

Braća nisu zajedno nastupala od 2009. ali je Lijam upravo završio svoju turneju sa svojim bendom, na kojoj je izvodio između ostlaog i pesme sa albuma "Definetely Maybe". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura