Aktuelno iz kulture

Kraj za još jedan spinof "Ratova zvezda": "The Acolyte" ipak neće dobiti drugu sezonu

Komentari

Autor: Deadline

20/08/2024

-

10:32

Kraj za još jedan spinof "Ratova zvezda": "The Acolyte" ipak neće dobiti drugu sezonu
Kraj za još jedan spinof "Ratova zvezda": "The Acolyte" ipak neće dobiti drugu sezonu - Copyright Prinskrin/Youtube/Star Wars

veličina teksta

Aa Aa

Novi spinof "Ratova zvezda", serija "The Acolyte" neće dobiti drugu sezonu, odlučeno je u studiju Lucasfilm. 

Odluka je doneta više od mesec dana nakon što je osam epizoda koje je kreirala izvršna producentkinja i rediteljka Lesli Hedlend prikazano na platformi "Disney+".

Nema sumnje da su tome doprinele mlake ocene kritike i podeljeno mišljenje fanova "Ratova zvezda", koji su se odrazili i na gledanost.

"The Acolyte" je imao moćan start 4. juna, kada su prikazane prve dve epizode, koje su imale 4,8 miliona pregleda za 24 sata, što ga činilo jednom od najuspešnijih premijera na "Disney+" ove godine. 

Posle pet dana, broj je porastao na 11,1 milion, ali takav ritam nije zadržan, piše Deadline.

U intervjuima Hedland je ispričala da je već iznela studiju ideje za drugu sezonu i da se nadala nastavku.

Do sada je najuspešnija serija, kada je reč o franšizi "Ratovi zvezda", "Mandalorac" (The Mandalorian), takođe na "Disney+", a drugu sezonu dobiće i "Ahsoka", iako ima daleko manje obožavalaca.

"The Acolyte" je bila prvi akcioni prikaz dešavanja iz vremena Visoke Republike, odnosno perioda nekoliko stotina godina pre događaja iz filma "Ratovi zvezda: Fantomska pretnja".

Visoka Republika u mitologiji ove franšize predstavlja period mira i prosperiteta za Red Džedaja, ali to ne znači da je doba bilo lišeno zlikovaca, od kojih je najznačajniji Sit Akolajt koji lovi i ubija Džedaje širom galaksije. 

Bivša padavanka udružuje se sa svojim učiteljem u istraživanju njegovih zločina, ali su sile sa kojima se suočavaju mnogo gore, nego što su očekivali.

Jedan od ključnih likova je Džedaj učitelj Sol, a ta uloga je poverena zvezdi južnokorejske serije "Squid Game" Li Džang-Džeu.  

Tu su i Keri En Mos, poznata kao Triniti iz "Matriksa", Amandla Stenberg, Dafne Kin, Nahi Hasinto i mnogi drugi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura