Aktuelno iz kulture

"U mojoj glavi 2" obara rekorde: Novi animirani film ostvario najveću zaradu svih vremena

Komentari

Autor: CNN

25/07/2024

-

20:12

"U mojoj glavi 2" obara rekorde: Novi animirani film ostvario najveću zaradu svih vremena
"U mojoj glavi 2" obara rekorde: Novi animirani film ostvario najveću zaradu svih vremena - Copyright Tanjug/AP/Disney/Pixar

veličina teksta

Aa Aa

"U mojoj glavi 2" upisan je u istoriju kao animirani film sa najvećom zaradom svih vremena, inkasiravši 1,46 milijardi dolara na svetskim blagajnama. Time je sa trona skinuo "Zaleđeno kraljevstvo 2" (Frozen 2) iz 2019. godine, saopštila je kompanija Disney.

"Inside Out 2", kako u originalu glasi naziv ovog filma, prikazuje se u bioskopima od juna, a milijardu dolara zaradio je za samo 19 dana, u najkraćem roku u odnosu na bilo koji drugi animirani film. Trenutno je u šestoj nedelji prikazivanja i već je na 13. mestu filmova sa najvećom zaradom svih vremena.

"Od Evrope do Azije i Bliskog istoka do Sjedinjenih Američkih Država, svuda su neverovatne, rekordne brojke za jedan film", rekao je Danijel Lorija, direktor redakcije "Box Office Pro", koja prikuplja podatke o prodaji karata i prikazivanju iz hiljada bioskopa širom Sjedinjenih Američkih Država. 

"To je definitivno velika priča o uspehu, ne samo za bioskope ovde u SAD, već i širom sveta", dodao je on za CNN.

Lorija predviđa da bi film mogao da završi prikazivanje u bioskopima sa još većim brojkama, budući da tek treba da počnu proijekcije u Japanu. 

"Zaista je udahnuo novi život u svetske blagajne i uspostavio zamah kakav nismo imali od 'Barbihajmera' prošlog leta", dodaje direktor "Box Office Pro".

Tanjug/AP/Disney/Pixar

 

Ovo je inače bila relativno slaba bioskopska sezona, naročito ako je poredimo sa prošlogodišnjom, kada su ljudi hrlili u bioskope zbog filmova "Barbi" i "Openhajmer". 

Inače, "U mojoj glavi 2" je i najgledaniji u domaćim bioskopima, gde ga je prema podacima Filmskog centra Srbije, do 17. jula pogledalo preko 118.000 ljudi. 

Komentari (0)

Kultura