Aktuelno iz kulture

Komedija "Godišnjica" otvara novu sezonu u Madlenijanumu

Komentari

Autor: Tanjug

09/07/2024

-

15:04

Komedija "Godišnjica" otvara novu sezonu u Madlenijanumu
Komedija "Godišnjica" otvara novu sezonu u Madlenijanumu - Copyright Promo/Madlenianum

veličina teksta

Aa Aa

Opera i teatar "Madlenijanum" otvoriće novu sezonu 23. septembra svojom najgledanijom komedijom "Godišnjica", Rebeke Vilhajt, u režiji Petra Jovanovića. 

"Na Maloj sceni nas očekuje komedija 'Feliks i Doris' Bila Menhofa, u režiji Olje Đorđević 26. septembra, kao i najnovija dramska produkcija 'Staklena menažerija', autobiografsko delo Tenesi Vilijamsa, u režiji Ivane Vujić 28. septembra", najavljeno je u saopštenju teatra.

Tri dana kasnije, 29. septembra na velikoj sceni je i premijera pozorišno-modnog performansa "Nasleđe vizionarki - umetnost koja pomera granice", u koprodukciji sa agencijom "Fabrika".

Autor scenarija i režije performansa je reditelj Rosano Đupa iz Italije, a koreografiju će uraditi australijski umetnik Metju Solovjev. 

Multimedijalni događaj objedinjuje ples, muziku, dramu i modu, a tema i inspiracija su šest velikih umetnica Marina Abramović, Džordžija O’Kif, Vivijen Vestvud, Pina Bauš, Mina i Simon de Bovoar , rečeno je u saopštenju. 

Nastupiće glumice Tamara Aleksić, Tamara Šustić i Nataša Miovčić, pevačica Iva Ikon, kao i plesači Nacionalne fondacije za umetničku igru i manekeni agencija Fabrika, Foks i Aka.

Kako je najavljeno, 1. oktobra u "Madlenijanum" se vraća mjuzikl "Company" Stivena Sondhajma, u režiji Nebojše Bradića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura