Aktuelno iz kulture

Nada Macanković: Niko ne izlazi ravnodušan sa predstave "Kramer protiv Kramera"

Komentari

Autor: Tanjug

04/07/2024

-

18:22

Nada Macanković: Niko ne izlazi ravnodušan sa predstave "Kramer protiv Kramera"
Nada Macanković: Niko ne izlazi ravnodušan sa predstave "Kramer protiv Kramera" - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Nada Macanković igra u predstavi "Kramer protiv Kramera" Beogradskog dramskog pozorišta, prema istoimenom romanu i holivudskom filmu.

Dramski tekst američkog autora Ejvorija Kormana preveo je reditelj Boban Skerlić, ali Macanković kaže da su se u radu na predstavi više oslanjali na roman.

Predstava u kojoj igraju i Andrija Kuzmanović i Marija Pikić, ima istu, prepoznatljivu priču kao i film "Kramer protiv Kramera", ali je bogatija za nekoliko scena u kojima Macanković tumači lik Džoane, koja napušta muža i dete.

Pored toga, Macanković igra dete kroz lutku kojom rukuje i daje joj glas i emociju, i izaziva istu empatiju kao što bi to bilo i sa detetom glumcem.

Tanjug/Marko Đoković

 

"Veoma su emotivne scene sa detetom. One su najemotivnije u filmu, a sada su i u predstavi. Duhovite su i emotivne, izazivaju i suze i smeh kod publike", navela je Macanković.

Podsetivši na izreku da uloge pronađu pravog glumca, Macanković je rekla da se to njoj desilo sa predstavom "Kramer protiv Kramer", iako je bila iznenađena pozivom i do prvog sastanka nije znala šta će igrati. 

"Kad sam saznala da ću igrati Džoanu, vremenom sam otkrila da imam veoma mnogo iskustava u privatnom životu koje sam mogla da upotrebim da izgradim lik. Moja iskustva iz drugih događaja su emotivno vrlo slična tome što je Džoana prošla", navela je glumica.

Macanković je primetila da je "Kramer protiv Kramera" "predstava sa mnogo strasti i emocija, i publika nikako ne izlazi ravnodušna".

"Ona jeste minimalistička u scenskim apsektima, ali je u smislu glume zaista 'do daske'. To je klasično pozorište, tu nema šta da se ne razume, vrlo je prijemčivo za svaku publiku", rekla je glumica.

Macanković je ocenila da predstava govori o problematici odnosa muškarca i žene, kako da suživot bude uspostavljen u porodici.

Komentari (0)

Kultura