Aktuelno iz kulture

"Bibliotekari" menjaju linije javnog prevoza: U Beogradu se snima novo poglavlje američke naučno-fantastične serije

Komentari

Autor: Tanjug / Euronews Srbija

21/06/2024

-

11:54

"Bibliotekari" menjaju linije javnog prevoza: U Beogradu se snima novo poglavlje američke naučno-fantastične serije
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Novi nastavak popularne naučno-fantastične serije "Bibliotekari" pod nazivom "Bibliotekari: Novo poglavlje" jednim delom se snima u Beogradu. Zbog planiranog snimanja na ulicama grada, u nedelju 23. juna biće izmenjene linije javnog prevoza i to od šest ujutru do 16 časova, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Ukida se privremena autobuska linija 22A od prvih jutarnjih polazaka do 16 časova.
Elektrobus linija EKO 2 će saobraćati na skraćenoj trasi Trg Slavija-Beograd na vodi i nosiće oznaku EKO 2L.

Autobusi sa linije 31 saobraćaće delimično izmenjenom trasom Terazije-Trg Nikole Pašića-Kneza Miloša-Nemanjina-Trg Slavija i dalje redovnom trasom.

Minibus linija E9 će u oba smera umesto preko Terazija saobraćati od Trga Slavija trasom Beogradska-Bulevar kralja Aleksandra-Trg Nikole Pašića-Dečanska-Makedonska-Trg Republike i dalje redovnom trasom.

U saopštenju se navodi da tokom izvođenja radova na pregledu i popravci trolejbuske kontakt mreže u Ulici kralja Milana, od 22. juna do 2. septembra doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na delu od Ulice kneza Miloša do Trga Republike. 

Tokom izvođenja radova biće zauzete krajnje desne saobraćajne trake (žute trake) u oba smera, pri čemu ovi radovi neće uticati na funkcionisanje stajališta na predmetnoj deonici (u oba smera). 

Zbog izvođenja radova privremeno će biti skraćena trolejbuska linija 29 do Trga Slavija i nosiće oznaku 29L.

Uspostavlja se autobuska linija 22A, koja će saobraćati na relaciji Studentski trg-Trg Slavija.

Spinof popularne franšize

Serija "Bibliotekari" je američka fantastično-avanturistička televizijska serija čiji je tvorac Džon Rodžers i emitovana je na kanalu TNT od 2014. do 2018. godine. Ona je, inače, direktan nastavak serijala filmova "Bibliotekar", i deli kontinuitet sa filmovima.

Stekla je veliku bazu obožavalaca, a na platformi iMDB dobila je ocenu 7,3.

Sada se, međutim, snima novo poglavlje sa novom glumačkom postavom u kom će publika pratiti bibliotekara iz prošlosti, koji putujući kroz vreme greškom završava u sadašnjem vremenu. 

U ranijim nastavcima, glavne uloge su igrali Rebeka Romejn, Kristijan Kejn, Lindi But i Noa Vajl, ali sada dolazi novi ansambl, sa Kejnom u gostujućoj ulozi.

U produkciju spinofa "Bibliotekari: Sledeće poglavlje" uključena je domaća kompanija Balkanic media, poznata po saradnji sa međunarodnim produkcijama.

Komentari (0)

Kultura