Izbori 2022

RIK: Lista "Alternativa za promene - Albanska demokratska alternativa" ima 48 sati da dostavi još 313 izjava birača

Komentari

Autor: Tanjug

06/03/2022

-

21:21

RIK: Lista "Alternativa za promene - Albanska demokratska alternativa" ima 48 sati da dostavi još 313 izjava birača
RIK: Lista "Alternativa za promene - Albanska demokratska alternativa" ima 48 sati da dostavi još 313 izjava birača - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Republička izborna komisija danas je odlučila da je neophodno da stranka Albanska demokratska alternativa u roku od 48 sati od objavljivanja zaključka sednice, otkloni nedostatke i dostavi još 313 izjava birača, kako bi njena izborna lista bila proglašena za izbore za poslanike Narodne skupštine.

Stranka je predala RIK-u 5. marta izbornu listu "Alternativa za promene - Albanska demokratska alternativa" sa deset kandidata za narodne poslanike i 5.525 pisanih izjava birača od kojih je za 24 utvrđeno da nisu pravno valjana, rečeno je na sednici.

Takođe, komisija je na 17. sednici utvrdila da 363 lica nisu upisana u jedinstveni birački spisak, da je jedno lice podržalo neku od prethodnih izbornih lista, da je 439 lica dva puta upisano u spisak birača, kao i da za 11 lica nije bilo moguće izvršiti proveru zbog neispravno upisanog jedinstvenog matičnog broja građana.

Ukupan broj pravno valjanih izjava birača koji podržavaju ovu izbornu listu je 4.687, što je nedovoljno za proglašenje liste, a komisija je, pozivajući se na Zakon o izboru narodnih poslanika, zaključila da stranka može da ispravi nedostatak tako što će dostaviti još 313 pravno valjanih izjava birača koji podržavaju izbornu listu u roku od 48 sati od objavljivanja ovog zaključka na veb-prezentaciji RIK-a.

Na sednici su doneta rešenja o razrešenjima i ispravci u vezi sa imenovanjem članova i zamenika sekretara lokalnih izbornih komisija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town