Evropa

Micotakis rekonstruisao vladu, posle požara uvedeno novo ministarstvo

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Grčka

31/08/2021

-

11:49

Micotakis rekonstruisao vladu, posle požara uvedeno novo ministarstvo
Kirijakos Micotakis - Copyright Tanjug/AP/Thanassis Stavrakis

veličina teksta

Aa Aa

Grčki premijer Kirijakos Micotakis rekonstruisao je vladu posle dve godine na vlasti, te otvorio novo ministarstvo za civilnu zaštitu i promenio ministre zdravlja i zaštite građana kao i državnog sekretara za odbranu. 

Kako piše portal Protothema, Ministarstvo zdravlja preuzeo je Tanasis Plevris, a Evangelos Apostolakis će preuzeti novo Ministarstvo civilne zaštite. Novi državni sekretar za odbranu je Nikos Hadalijas, a ministar odbrane Nikos Panajotopulos ostaje na funkciji, navela je vlada.

Rekonstrukcija je usledila samo nekoliko dana pre nego što će Micotakis da izloži svoju ekonomsku politiku za narednu godinu u godišnjem uvodnom govoru na otvaranju Međunarodnog sajma privrede u Solunu.

Da podsetimo, vlada se suočila sa brojnim kritikama na račun odgovora na šumske požare koji su izbili ovog leta. Hiljade hektara šuma izgorelo je u požarima koji su u avgustu danima goreli širom Grčke, primoravši hiljade ljudi da se evakuišu. 

Požari su uništili hiljade domova i preduzeća, a jedna osoba je poginula, dok je druga preminula pružajući pomoć u odbrani protiv požara.

U pokušaju da ublaži rastući bes javnosti zbog kašnjenja napora u gašenju požara, Micotakis, čija je konzervativna vlada preuzela dužnost u julu 2019. godine, javno se izvinio i obećao da će greške biti ispravljene.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa