Evropa

"Ja sam silovatelj, kao i svi u ovoj prostoriji": Bivši muž Žizel Peliko priznao krivicu pred francuskim sudom

Komentari

Autor: Guardian

17/09/2024

-

12:41

"Ja sam silovatelj, kao i svi u ovoj prostoriji": Bivši muž Žizel Peliko priznao krivicu pred francuskim sudom
"Ja sam silovatelj, kao i svi u ovoj prostoriji": Bivši muž Žizel Peliko priznao krivicu pred francuskim sudom - Copyright Tanjug AP/Lewis Joly

veličina teksta

Aa Aa

Nakon optužbi da je drogirao svoju ženu i pozvao desetine stranaca da je siluju u njihovoj kući, Dominik Peliko priznao je krivicu pred francuskim sudom, nako što se vratio na optuženičku klupu nakon bolesti.

Rečima - Ja sam silovatelj, kao i ostali u ovoj prostoriji - 71-godišnji priznao je krivicu misleći na 50 drugih optuženih muškaraca koje je navodno angažovao putem interneta da siluju svoju tadašnju suprugu Žizel Peliko, prenosi Guardian

Dominik je na suđenju rekao da su svi optuženi "znali" da ih poziva da siluju njegovu suprugu. 

"Kriv sam za ono što sam uradio", rekao je Peliko.

"Molim se za to da moja žena, moja deca, moji unuci prihvate moje izvinjenje. Žao mi je zbog onoga što sam uradio, tražim od vas oproštaj, čak i ako se ne može oprostiti", rekao je on.

Dominik je dodao da njegova bivša supruga ro nije zaslužila.

Slučaj koji je šokirao Francusku

Peliko je optužen da je na internetu nudio seks sa svojom ženom i da je snimio zlostavljanje. Takođe je optuženo i 50 muškaraca koji su godinama silovali njegovu ženu koja je u tim trenucima bila drogirana.

Naime, Žizel Peliko, koja ima 72 godine, svedočila je trećeg dana suđenja u Avinjonu, na jugoistoku Francuske, protiv 51 muškarca – uključujući i svog  50-godišnjeg supruga Dominika sa kojim je bila u braku više od 50 godina. Svi oni su optuženi za silovanje.

Dokumenti pred sudom pokazuju da je 71-godišnji Dominik Peliko priznao policiji da mu je pružalo zadovoljstvo gledanje drugih muškaraca kako su sa njegovom suprugom dok je bila bez svesti. Mnogi optuženi u ovom slučaju osporavaju optužbu za silovanje protiv njih, tvrdeći da su mislili da učestvuju u sporazumnoj seksualnoj igri.

Tanjug/AP/Lewis Joly

 

Međutim, Žizel Peliko je na sudu rekla da "nikada nije bila saučesnik" u seksualnim činovima i da se nikada nije pretvarala da spava, prenosi BBC. Dodala je da "žrtvovana na oltaru poroka" i da je tretirana "kao krpena lutka".

Ovaj slučaj je šokirao Francusku, tim pre što se suđenje vodi javno, prenosi britanski javni servis.
Žizel Peliko se odrekla prava na anonimnost kako bi "sramotu" vratila na optuženog, saopštio je njen pravni tim. Zauzimajući stav u četvrtak, ona je rekla da govori u ime "svake žene koja je bila drogirana a da to nije znala, tako da nijedna žena ne mora da pati".

O celom slučaju i svedočenju Žizel Peliko, možete pročitati u ODVOJENOM TEKSTU

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa