Evropa

Poplave u Češkoj odnele prvu žrtvu: Stradala žena, sedam osoba se vode kao nestale

Komentari

Autor: Tanjug

16/09/2024

-

11:50

Poplave u Češkoj odnele prvu žrtvu: Stradala žena, sedam osoba se vode kao nestale
Poplave u Češkoj odnele prvu žrtvu: Stradala žena, sedam osoba se vode kao nestale - Copyright Tanjug AP/Petr David Josek

veličina teksta

Aa Aa

Poplave u Češkoj Republici odnele su prvu žrtvu, a reč je o ženi koja se utopila u reci Krasovki u blizini sela Krašov, u regionu Bruntal, dok se sedam osoba vodi kao nestalo.

"Mesto je odsečeno veoma jakim tokom vode, ali policija radi na licu mesta", izjavila je portparolka policije Sonja Štetinska, a prenosi portal Idnes.cz.

Šef policije Martin Vondrašek izjavio je da se sedam osoba vodi kao nestalo, tri više nego u nedelju.

Tanjug AP/Petr David Josek

 

Prema njegovim rečima, tri osobe su nestale iz vozila koje je sletelo u potok Starič u Lipovom Lazni, jedna osoba je pala u potok Janovički u regionu Uherskohradišta, jedna osoba je nestala nakon skoka u reku Otava, nestala je jedna osoba iz doma za stare u mestu Kobila na Vidnavki i jedna koja je upala u vodu u Krnovu.

Do srede će, prema najavama meteorologa, na jugu Češke padati kiša, a ugrožene oblasti su Lužnica, Malša i Otava, dok je u Jeseniku palo 500 litara kiše po kvadratnom metru.

Ciklon Boris doneo je obilne kiše centralnoj i istočnoj Evropi, a u poplavama je, prema jučerašnjim podacima, poginulo najmanje sedam ljudi.

Komentari (0)

Evropa