Evropa

Uhapšen osumnjičeni za slanje preteće poruke i droge evropskoj komesarki Heleni Dali

Komentari

Autor: Tanjug

11/09/2024

-

15:55

Uhapšen osumnjičeni za slanje preteće poruke i droge evropskoj komesarki Heleni Dali
Uhapšen osumnjičeni za slanje preteće poruke i droge evropskoj komesarki Heleni Dali - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac star 30 godina uhapšen je zbog sumnje da je poslao preteću poruku i torbu sa drogom u rezidenciju evropske komesarke sa Malte Helene Dali.

Kako prenosi Tajms of Malta, slučaj je objavio u nedelju lokalni medij Il-Mument, koji je naveo da se jedan muškarac dovezao do rezidencije Dali na Malti, prošetao prilaznim putem i ostavio poruku i torbu na pragu.

Dali je kasnije objasnila da se incident dogodio 31. jula i da je predala policiji snimke sa nadzornih kamera. 

U poruci, kako pokazuju snimci ekrana objavljeni u medijima, napisano je: "Sledeći put ću biti spreman da donesem nešto za decu". 

Uz to su, kako dodaje Politiko, nacrtana srca i znaci koji označavaju poljupce.  Sin evropske komesarke kritikovao je u nedelju policiju da nije shvatila istragu ozbiljno.  Osumnjičeni je ranije optužen za uznemiravanje jedne žene. On je prebačen u bolnicu.

U međuvremenu, dodaje Tajms of Malta, policija pokušava da utvrdi da li je više ljudi umešano u slučaj Dali.

Petogodišnji mandat Dali kao evropske komesrke za ravnopravnost privodi se kraju, a ona je prošle nedelje demantovala izveštaj u kojem se optužuje da je pokušala da ostane u Evropskoj komisiji i tokom drugog mandata predsednice Komisije Ursule fon der Lajen i da je potkopavala novog kandidata Malte za komesara Glena Mikalefa.

Komentari (0)

Evropa