Evropa

Akcija pripadnika Sipa u Kantonu Sarajevo: Pretresi na više lokacija zbog korupcije u sektoru gradnje i pranja novca

Komentari

Autor: Tanjug

05/08/2024

-

10:00

Akcija pripadnika Sipa u Kantonu Sarajevo: Pretresi na više lokacija zbog korupcije u sektoru gradnje i pranja novca
Akcija pripadnika Sipa u Kantonu Sarajevo: Pretresi na više lokacija zbog korupcije u sektoru gradnje i pranja novca - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na području Kantona Sarajevo u toku su pretresi na više lokacija koje obavljaju pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH u okviru predmeta sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca, saopšteno je iz kantonalnog Tužilaštva.  

Reč je o realizaciji akcije kodnog naziva "Incitat", a pretresi se vrše zbog dokumentovanja krivičnog dela udruživanje radi činjenja krivičnih dela i to zloupotreba položaja ili ovlašćenja i pranje novca.  

Akcija se vrši pod nadzorom kantonalnog Tužilaštva, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH i kantonalnom Kancelarijom za borbu protiv korupcije.  

Federalni mediji javljaju da je osumnjičen načelnik Trnova Ibro Berilo, a da osim njega postoji još nekoliko meta akcije.  

Oni se terete da su prodavali odnosno kupovali državnu imovinu koja je pod privremenom zabranom raspolaganja, prenosi Srna.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa