Evropa

Direktor ceremonije otvaranja OI u Parizu podneo tužbu zbog pretnji smrću i sajber nasilja

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2024

-

19:30

Direktor ceremonije otvaranja OI u Parizu podneo tužbu zbog pretnji smrću i sajber nasilja
Direktor ceremonije otvaranja OI u Parizu podneo tužbu zbog pretnji smrću i sajber nasilja - Copyright Tanjug/AP Photo/Tom Nouvian

veličina teksta

Aa Aa

Umetnički direktor ceremonije otvaranja Olimpijskih igara Tomas Žoli podneo je tužbu nakon što je na društvenim mrežama dobio pretnje smrću zbog svog porekla i seksualne orijentacije, saznaje danas BFMTV u pariskom tužilaštvu.

Prema tim informacijama, tužilaštvo je otvorilo istragu o sajber uznemiravanju Žolija, koji je tužbu podneo u utorak.

Umetnički direktor ceremonije otvaranja OI podneo je tužbu Brigadi za suzbijanje ličnih zločina (BRDP) za pretnje smrću zbog njegovog porekla, seksualne orijentacije, kao i zbog javnih uvreda zbog porekla, javnog vređanja zbog seksualne orijentacije i kleveta.

On je objasnio da je bio meta pretećih i uvredljivih poruka na društvenim mrežama u kojima se kritikuje njegova seksualna orijentacija i pogrešno pretpostavljeno izraelsko poreklo.

Nacionalni centar za borbu protiv onlajn mržnje (PNLH) pariskog tužilaštva izvršio je inicijalnu analizu prenetih poruka i ovu istragu uputio Centralnoj kancelariji za borbu protiv međunarodnih zločina i zločina iz mržnje (OCLCH) s obzirom na nacionalnu dimenziju poslatih poruka.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa