Evropa

Peskov odbacio optužbe za mešanje Rusije u izbore u SAD: "I republikanci i demokrate koriste Putina za kampanju"

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2024

-

18:51

Peskov odbacio optužbe za mešanje Rusije u izbore u SAD: "I republikanci i demokrate koriste Putina za kampanju"
Tanjug/AP/Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin - Copyright Tanjug/AP/Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov odbacio je danas optužbe Sjedinjenih Američkih Država o navodnim planovima Rusije da utiče na predsedničke izbore u SAD.

"Što se tiče ovih optužbi - one su apsurdne, mi to odlučno odbacujemo", rekao je Peskov novinarima, prenosi RIA Novosti.

On je ocenio da demokrate i republikanci iskorišćavaju temu Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina tokom predizborne kampanje u SAD, kao i da to šteti bilateralnim odnosima dve zemlje.

"Rusija i šef ruske države lično suštinski su značajni faktori koje koriste i republikanci i demokrate tokom političke borbe, posebno u predizbornoj kampanji. Svaki put eksploatacija i Rusije i Putina u unutrašnjoj političkoj borbi u samoj Americi nanosi novu, nepovratnu štetu bilateralnim odnosima", upozorio je Peskov.

Peskov odbio da komentariše razmenu zatvorenika usred navodnog nestanka osuđenika

Potparol Kremlja odbio je da komentariše potencijalnu razmenu zatvorenika sa Zapadom, koja bi mogla da uključuje novinara Vol strit džurnala Evana Gerškoviča.

Ranije su neki Telegram kanali javili da je nekoliko osuđenika, uključujući i one osuđene za izdaju, navodno nestalo iz kolonija i pritvorskih centara u kojima su služili kaznu, prenosi RIA Novosti.

Članica Saveta za ljudska prava Eva Merkačeva nije isključila da bi razlog navodnog nestanka osuđenika sa mesta izdržavanja kazne mogla biti ''grupna razmena“.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa