Evropa

Putin odobrio potpisivanje sporazuma o zajedničkom energetskom tržištu sa Belorusijom

Komentari

Autor: Tanjug

29/07/2024

-

20:14

Putin odobrio potpisivanje sporazuma o zajedničkom energetskom tržištu sa Belorusijom
Putin odobrio potpisivanje sporazuma o zajedničkom energetskom tržištu sa Belorusijom - Copyright Tanjug/AP/Alexander Kazakov

veličina teksta

Aa Aa

Ruski predsednik Vladimir Putin odobrio je danas potpisivanje sporazuma između Rusije i Belorusije o formiranju jedinstvenog tržišta električne energije.

"Prihvatam predlog Vlade Ruske Federacije za potpisivanje sporazuma. Smatramo prikladnim da na najvišem nivou potpišemo sporazum predviđen ovom uredbom", navodi se u dokumentu objavljenom na zvaničnom portalu pravnih informacija, prenosi Izvestija.

Uredba omogućava ruskom Ministarstvu energetike da tokom pregovora o potpisivanju sporazuma unese izmene u projekat u dogovoru sa ruskim Ministarstvom spoljnih poslova.

Vlada Rusije je 20. jula odobrila nacrt sporazuma između Ministarstva energetike Ruske Federacije i Belorusije.

Ranije, 18. jula, nakon sastanka sa beloruskim ministrom spoljnih poslova Maksimom Riženkovim, državni sekretar Savezne države Rusije i Belorusije Dmitrij Mezencev govorio je o razvijanju novih programa za projekte ujedinjenja.

Prema rečima Mezenceva, tokom pregovora potvrđena je i usmerenost Minska na interakciju sa Moskvom u ovom formatu.

On je prethodno naveo da Rusija i Belorusija sprovode aktivnosti na formiranju jedinstvenog tržišta električne energije.

Rosatom je u saradnji sa beloruskim partnerima završio izgradnju nuklearne elektrane u Ostrovcu, prvi i drugi blok su već pušteni u rad, precizirao je državni sekretar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa