Evropa

Cvijanović: Konakovićeva najava najobičnija predizborna prodaja magle

Komentari

Autor: Tanjug

29/07/2024

-

15:10

Cvijanović: Konakovićeva najava najobičnija predizborna prodaja magle
Željka Cvijanović - Copyright Tanjug AP/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je jedan normalan sporazum BiH i Srbije o policijskoj saradnji očigledno poslužio za predizbornu kampanju među bošnjačkim političkim partijama, jer je očito da "Trojka-tema" - "mi smo Evropljani i zahvaljujući nama na korak smo do članstva u EU" ne pije vodu u bošnjačkom glasačkom telu.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu ministra inostranih poslova u Savetu ministara Elmedina Konakovića da su oni u Ministarstvu inostranih poslova poštari i da su samo tu da prosleđuju dokumente, bez mogućnosti za bilo kakvo donošenje odluka, Cvijanović je odgovorila da su oni nekada poštari, a nekad čeprkaju i po sadržaju dokumenta, u zavisnosti od toga šta u njemu piše i ko je pošiljalac.

"To sam lično videla na vlastitom primeru kad je Ministarstvo inostranih poslova u Savetu ministara vršilo opstrukciju u svom obavljanju 'poštarskih delatnosti'", navela je Cvijanović.

Ona je ocenila da se sve u bošnjačkoj političkoj sferi svodi na svađu sa komšijama, bilo da je reč o susednim državama ili Republici Srpskoj, i na puku prodaju magle.

"Oni su prihvatili da žive u kolonijalnom statusu, da bi, isto tako, preko kolonizatora, opet, vodili hajku protiv istih tih komšija, a povrh svega lišavajući svoje institucije mogućnosti da samostalno odlučuju", konstatovala je Cvijanović.

Ona je istakla da je i tema o policijskoj saradnji i "isporučivanju suvereniteta" zato što, zaboga, sarađujete sa drugima najobičnija predizborna prodaja magle.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je ranije danas da je cilj inicijative ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića za prekidanje policijske saradnje između Srbije i BiH traženje razloga za zaoštravanje odnosa sa Srbijom. Više o tome možete pročitati OVDE.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa