Evropa

Pokrenta istraga o pismu upućenom ministru Darmanenu, čiji je sadržaj pozitivan na kugu

Komentari

Autor: Tanjug

28/07/2024

-

22:37

Pokrenta istraga o pismu upućenom ministru Darmanenu, čiji je sadržaj pozitivan na kugu
Pokrenta istraga o pismu upućenom ministru Darmanenu, čiji je sadržaj pozitivan na kugu - Copyright Tanjug/AP/Ludovic Marin

veličina teksta

Aa Aa

Francuska policija pokrenula je istragu o pismu adresiranom na ministra unutrašnjih poslova Žeralda Darmanena, čiji sadržaj je pozitivan na prisustvo kuge.

Pismo je otkriveno u centru za sortiranje pošte nedaleko od Dižona i adresirano na gradsku skupštinu Rubo na severu Francuske na ime ministra unutrašnjih poslova Žeralda Dermanena, preneo je britanski Telegraf.

Policija je pozvana pošto je koverta bila bez pečata i sa nepoznatim napisima na poleđini, što je izazvalo sumnje među zaposlenima.

Unutar koverte otkriven je crni prah i pismo sa rasističkim uvredama.

Preliminarni rezultati testa koji je uradila policijska jedinica zadužena za rukovanje hemijskim, biološkim, nuklearnim, radiološkim i eksplozivnim materijama otkrili su "blago pozitivno prisustvo kuge".

Kancelarija lokalnog tužioca upozorila je da bi preliminarni rezultati mogli da budu "pogrešno pozitivni" i da je neophodno izvršiti dodatne provere.

Potpuni rezultati analize očekuju se sutra.

Za sada je pokrenuta istraga za "klevetu i uvrede", ali ona može biti promenjena u zavisnosti od rezultata testiranja.

Darmanen se još nije obratio javnosti u vezi sa pismom, a policija nije objavila bilo kakve informacije o mogućem pošiljaocu ili motivu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa