Evropa

Izrael upozorio Francusku da teroristi planiraju napad na Izraelce tokom Olimpijskih igara

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2024

-

15:12

Izrael upozorio Francusku da teroristi planiraju napad na Izraelce tokom Olimpijskih igara
Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac - Copyright Tanjug AP/John Thys, Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Izrael je upozorio Francusku da, kako je naveo, teroristi koje podržava Iran, planiraju napad na Izraelce tokom letnjih Olimpijskih igara u Parizu koje počinju sutra.

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac poslao je pismo francuskom kolegi Stefanu Sežurneu u kojem je upozorio na zaveru koju podržava Iran da se izvrši napad na izraelsku delegaciju na Olimpijskim igrama, preneo je "Times of Israel".

"Postoje oni koji nastoje da potkopaju slavljeničku prirodu ovog radosnog događaja. Trenutno imamo procene u vezi sa potencijalnom pretnjom koju predstavljaju teroristi koje podržava Iran i druge terorističke organizacije koje imaju za cilj da izvrše napade na članove izraelske delegacije i izraelske turiste tokom Olimpijade", naveo je Kac u pismu.

Kac je izrazio zahvalnost francuskim zvaničnicima zbog "mera bezbednosti bez presedana" za zaštitu Izraelaca na Olimpijadi, kao i na tome što je francuska vlada odbila pozive da se Izraelu zabrani učešće na igrama.

Na Olimpijadi u Parizu 88 izraelskih sportista nalazi se pod danonoćnom zaštitom francuskih bezbednosnih službi, a takođe ih čuvaju i zvaničnici izraelske obaveštajne agencije Šin Bet usred niza pretnji Izraelcima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa