Evropa

Ruska federalna služba bezbednosti: Presečen lanac za isporuke eksploziva i električnih detonatora iz Evrope u Rusiju

Komentari

Autor: Tanjug

22/07/2024

-

11:09

Ruska federalna služba bezbednosti: Presečen lanac za isporuke eksploziva i električnih detonatora iz Evrope u Rusiju
Zgrada FSB-a na Lubjanskom trgu u Moskvi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ruska federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je da je presekla lanac za isporuke eksploziva i električnih detonatora iz Nemačke i Italije u Rusiju namenjenih za izvođenje terorističkih napada.  U zvaničnom saopštenju se navodi da je ovaj kanal bio pod nadzorom kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, prenosi RIA Novosti.

"FSB je na teritoriji Sankt Peterburga identifikovao i ugušio kanale za isporuke iz Italije i Nemačke eksploziva i električnih detonatora u Rusiju u cilju izvršenja niza terorističkih napada. Ekslozivi i detonatori bili su sakriveni u šupljinama rezervnih delova za automobile", navodi se u saoštenju FSB.

Napadači koji su pripremali teroristički akt identifikovani su i privedeni, a utvrđeno je i da je njihove aktivnosti, kako navodi FSB, nadgledao zamenik šefa kabineta Vladimira Zelenskog Roman Mašovec, za kojim je raspisana poternica u Rusiji.

Potvrđeno je da su istražni organi Federalne službe bezbednosti pokrenuli krivični postupak protiv osumnjičenih za krijumčarenje eksploziva na osnovu ruskog krivičnog zakona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa