Evropa

Više od 35.000 Italijana poziva vladu da ne nazove aerodrom u Milanu po Silviju Berluskoniju

Komentari

Autor: Tanjug

09/07/2024

-

23:00

Više od 35.000 Italijana poziva vladu da ne nazove aerodrom u Milanu po Silviju Berluskoniju
Više od 35.000 Italijana poziva vladu da ne nazove aerodrom u Milanu po Silviju Berluskoniju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Više od 35.000 Italijana potpisalo je peticiju pozivajući vladu Đorđe Meloni da zaustavi plan da se aerodrom ''Malpensa'' u Milanu preimenuje u ''Silvio Berluskoni''.

Peticiju je pokrenulo omladinsko krilo Demokratske stranke levog centra, koje navodi da bi aerodrom trebalo da dobije ime po "figuri koja oličava vrednosti poštenja, integriteta i društveno korisnog rada".

Ministar saobraćaja Mateo Salvinii je u subotu saopštio da je Upravni odbor italijanske Uprave za civilno vazduhoplovstvo (ENAC) dan ranije odobrio zahtev koji je regija Lombardija podnela pre godinu dana da preimenuje aerodrom ''Malpensa'' u Milanu u ''Silvio Berluskoni''. Salvini je  rekao da će odobriti odluku ENCA. 

Gradonačelnik Milana Bepe Sala optužio je ENCA da je podlegla pritiscima desničarskih političara, tvrdeći da je odluka doneta bez konsultacija sa SEA, kompanijom koja upravlja aerodromima u Milanu.

"Suludo je da u Italiji takvu odluku donosi predsednik Enca", rekao je Sala, koji je već blokirao predlog da drugi milanski aerodrom, ''Linate'', ponese Berluskonijevo ime.

Obično postoji obavezno čekanje 10 godina nakon smrti osobe pre nego što se javno mesto može nazvati po njima, navodi Gardijan.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa