Evropa

Sud u Nemačkoj ukinuo nalog za hapšenje osumnjičenog za nestanak britanske devojčice Medlin Meken

Komentari

Autor: Tanjug

03/07/2024

-

23:02

Sud u Nemačkoj ukinuo nalog za hapšenje osumnjičenog za nestanak britanske devojčice Medlin Meken
Sud u Nemačkoj ukinuo nalog za hapšenje osumnjičenog za nestanak britanske devojčice Medlin Meken - Copyright Tanjug/Sina Schuldt/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

Sud u Nemačkoj ukinuo je danas nalog za hapšenje čoveka osumnjičenog za nestanak britanske devojčice Medlin Meken, u trenutku dok se protiv njega vode procesi zbog nekoliko seksualnih prestupa koje je navodno počinio u Portugaliji u periodu između 2000. i 2017. godine, a koji nisu povezani sa ovim slučajem.

Međutim, 47-godišnji Nemac, koji je identifikovan od strane medija kao Kristijan Brakner, ostaje u zatvoru u Nemačkoj gde trenutno izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja koje je počinio u Portugaliji 2005. godine, prenosi AP.

Nemački mediji su preneli da je sud u gradu Braunšvajgu saopštio da je ukinuo nalog za hapšenje u slučaju u kojem je Brakner optužen za tri silovanja i dva seksualna zlostavljanja dece jer nema neposredne opasnosti od njegovog bekstva.

Brakner nije optužen u slučaju nestanka devojčice Medlin Meken, ali je osumnjičen da je počinio ubistvo.

Ovaj čovek je proveo mnogo godina u Portugalu, uključujući i u letovalištu Praha da Luz 2007. godine kada je nestala mala Britanka, ali on je negirao bilo kakvu umešanost u njen nestanak.

U postupku koji se trenutno vodi protiv njega tužilaštvo tvrdi da je u jednom trenutku, u periodu između 2000. i 2006. godine, vezao i silovao stariju ženu u njenom apartmanu u Portugaliji i navodno je više puta udarao bičem snimajući sve kamerom.

Tužilaštvo takođe tvrdi da je Brakner u istom periodu jednu devojčicu starosti oko 14 godina, vezao za drveni stub u dnevnoj sobi svog stana u Praha da Luzu, navodno je udarao bičem i prisiljavao na oralni seks.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa