Evropa

Faraž na predizbornom skupu u Birmingemu: Očekujem da Reformistička partija ostvari dobre rezultate na izborima 4. jula

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2024

-

22:13

Faraž na predizbornom skupu u Birmingemu: Očekujem da Reformistička partija ostvari dobre rezultate na izborima 4. jula
Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth - Copyright Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik desničarske Reformističke partije Velike Britanije Najdžel Faraž izjavio je danas na predizbornom mitingu u Birmingemu da ta stranka ima dobru podršku i da očekuje dobre rezultate na parlamentarnim izborima koji su zakazani za 4. juli.

Faraž (60) je rekao pred više od 4.500 pristalica u Birmingemu da je poslednjih nekoliko dana bilo teško za stranku jer je došlo do određenog pada popularnosti nakon što je on ponovio da je Zapad izazvao napad Rusije na Ukrajinu jer su se EU i NATO proširili na istok, preneo je Rojters.

Faraž je izjavio danas za Skaj njuz da osuđuje to što je jedan pristalica njegove stranke pre nekoliko dana snimljen kako vređa britanskog premijera Rišija Sunaka na rasnoj osnovi.

Faraž je imao ključnu ulogu u glasanju za izlazak Britanije iz EU.

Reformistička stranka u izbornoj kampanji obećava da će migracije biti stavljene pod kontrolu, kao i smanjenje poreza za manja preduzeća. 

Anketa sprovedena 27. juna pokazala je da opoziciona Laburistička partija ima najveću podršku birača od 42 odsto, konzervativci 20 odsto, a reformisti 16 odsto.

Prema toj anekti, podrška reformistima opala je sa rekordnih 19 odsto, koliko su imali prethodne sedmice, nakon što je Faraž ponovio da je Zapad izazvao napad Rusije na Ukrajinu jer su se EU i NATO proširili na istok.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa