Evropa

Sunak o kineskom hakerskom napadu: Ugrozili su platni sistem britanske vojske

Komentari

Autor: Tanjug

07/05/2024

-

14:48

Sunak o kineskom hakerskom napadu: Ugrozili su platni sistem britanske vojske
Tanjug/AP/Benjamin Cremel - Copyright Tanjug/AP/Benjamin Cremel

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Riši Sunak izjavio je danas da je u nedavnom kineskom hakerskom napadu ugrožen platni sistem britanske vojske, preneli su britanski mediji.

"Postoje indicije da je zlonamerni napadač ugrozio sistem platnog prometa britanskih oružanih snaga", rekao je Sunak novinarima tokom posete fudbalskoj akademiji u Londonu, prenosi Rojters.

Sunak je izjavio da "želi da uveri ljude da je Ministarstvo odbrane već preduzelo akciju uklanjanja virusa iz mreže" i nastoji da omogući da ljudi koji su ugroženi dobiju podršku na pravi način.

Britanski portal Sky News naveo je danas da je kineska vlada sprovela više sajber napada na platni sistem britanskog ministarstva odbrane u kojem se nalaze privatni podaci o vojnom osoblju.

Poslanik Konzervativne partije Tobijas Elvud je rekao za ovaj portal da je Kina "verovatno tražila finansijske slabosti" osoblja vojske da bi neke njene pripadnike uspela da navede na saradnju sa Kinom u zamenu za novac. Istraga Ministarstva odbrane do sada nije pokazala da su neki podaci ukradeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa