Evropa

Moskovski sud izrekao pritvor devetom osumnjičenom za napad na Krokus siti hol

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2024

-

16:35

Moskovski sud izrekao pritvor devetom osumnjičenom za napad na Krokus siti hol
Moskovski sud izrekao pritvor devetom osumnjičenom za napad na Krokus siti hol - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Okružni sud u Moskvi doneo je danas odluku da deveti osumnjičeni za prošlonedeljni napad na koncertnu dvoranu "Krokus siti hol", Lutfuloj Nazrimad, bude stavljen u pritvor do 22. maja, do suđenja, naveo je sud na aplikaciji za poruke Telegram.

Zahtev istrage je zadovoljen i protiv Nazrimada Lutfuloija je izrečena preventivna mera u vidu pritvora do 22. maja, saopštio je odluku sudija Timur Vahramejev, prenela je agencija RIA Novosti. On je optužen na osnovu člana 205. stav 3. dela 3. Krivičnog zakonika. 

Prema istražiteljima, on je učestvovao u finansiranju terorista. Sam optuženi je delimično priznao krivicu, rekla je njegov advokat Margarita Horeva.Prema dobijenim podacima, Lutfuloj, 24-godišnji mladić rodom iz Tadžikistana, živeo je u hostelu u blizini stanice metroa Ščelkovska. 

On je prvi put priveden 23. marta uveče kod zgrade "Krokusa". Zatim je, kao odgovor na zahtev policije da pokaže dokumente, počeo da se "izražava grubim nepristojnim jezikom, ponaša se prkosno i drsko".

Nakon toga, Preobraženski sud ga je uhapsio na 15 dana zbog sitnog huliganizma.
Pucnjava i požar u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Krasnogorsku dogodili su se 22. marta uveče. 

Nekoliko muškaraca je upalo u zgradu, pucali su na ljude iz neposredne blizine i bacali zapaljive bombe. 

Prema poslednjim podacima šefa Ministarstva zdravlja Mihaila Muraška, umrle su 144 osobe.

Kako je naveo predsednik Rusije Vladimir Putin, teroristički napad su izveli radikalni islamisti, a snage bezbednosti formiraju bazu saučesnika. 

Direktor Federalne skužbe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov istakao je da primarni podaci o uhapšenima potvrđuju ukrajinski trag.Ruske obaveštajne službe veruju da iza napada stoje SAD, Velika Britanija i Ukrajina.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa