Evropa

Državljanin Tadžikistana priveden zbog komentara u kojima je opravdavao teroristički napad u Moskvi

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2024

-

11:48

Državljanin Tadžikistana priveden zbog komentara u kojima je opravdavao teroristički napad u Moskvi
Državljanin Tadžikistana priveden zbog komentara u kojima je opravdavao teroristički napad u Moskvi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Državljanin Tadžikistana u Sankt Peterburgu osumnjičen je za podršku terorizmu nakon što je na društvenim mrežama objavio komentare o terorističkom napadu u Krokus siti holu u predgrađu Moskve, saopštila je pres-služba gradskog sedišta ruskog Istražnog komiteta.

Prema izveštaju Istražnog komiteta, osumnjičeni je od 24. do 25. marta na internetu objavljivao komentare u kojima opravdava teroristički napad u Krokus siti holu. 

"26-godišnji državljanin Tadžikistana, koji nije prijavljen u Rusiji, osumnjičen je da je počinio krivično delo iz dela 2 člana 205.2 Krivičnog zakonika Ruske Federacije (opravdanje terorizma)", navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Sud će naknadno odlučiti o određivanju pritvora osumnjičenom. U terorističkom napadu 22. marta uveče pre koncerta u Krokus siti holu u Krasnogorsku kod Moskve poginule su 143 osobe. Četiri direktna počinioca terorističkog napada privedena su sledećeg dana u regionu Brjanska. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa