Region

Stevandić o izjavi Konakovića: Za narode u BiH nije dobro podilaženje strancima

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2024

-

21:43

Stevandić o izjavi Konakovića: Za narode u BiH nije dobro podilaženje strancima
Nenad Stevandić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da nije nikakva tajna da je proces pred Sudom BiH protiv predsednika Srpske Milorada Dodika montiran i politički instruisan i upozorio da će podilaženje "strancima", koji će praviti sudske procese, sukobe među narodima u BiH, samo strancima i pomoći.

"Nije to nikakva tajna, problem je da ono što mi govorimo ministar inostranih poslova u Savetu ministara Elmedin Konaković 'shvati' sa zakašnjenjem od godinu dana", izjavio je Stevandić, komentarišući to što je Konaković u jednoj televizijskoj emisiji potvrdio da je proces protiv predsednika Srpske montiran i politički instruisan, prenosi RTRS.

Stevandić je ukazao da je u FBiH tako i za mnoga druga pitanja o kojima predstavnici Republike Srpske govore racionalno i realno.

"A racionalno je da se dogovore sa nama, a ne sa strancima. Bojim se samo da ne bude kasno kad to budu shvatili i da ne ulazimo u sukobe. Mi ćemo pomoći sebi ako se budemo međusobno razumevali", rekao je Stevandić.

Konaković je u subotu gostujući na sarajevskoj Fejs TV, između ostalog, rekao da je Dodik "stavljen na mesto". 

"Onda mi Dodika stavimo na mesto. Dodik je procesuiran, Dodik je pred Sudom BiH, Dodik je izolovan, Dodik je sankcionisan", rekao je Konaković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa