Region

Vojska traga za osumnjičenim za dvostruko ubistvo kod Bijelog Polja: Koriste se helikopteri i oprema za noćne operacije

Komentari

Autor: Tanjug

26/10/2024

-

21:31

Vojska traga za osumnjičenim za dvostruko ubistvo kod Bijelog Polja: Koriste se helikopteri i oprema za noćne operacije
Vojska traga za osumnjičenim za dvostruko ubistvo kod Bijelog Polja: Koriste se helikopteri i oprema za noćne operacije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U potragu za Alijom Balijagićem, osumnjičenim za dvostruko ubistvo u bjelopoljskom selu Sokolac, uključili su se pripadnici Odreda posebne namene Vojske Crne Gore, opremljeni najsavremenijom opremom i sredstvima za izvođenje noćnih operacija, saopštilo je danas crnogorsko ministarstvo odbrane.

"Ministar odbrane Dragan Krapović, na zahtev ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, predložio je Savetu za odbranu i bezbednost donošenje Odluke za angažovanje pripadnika Odreda za posebne namene i doneo juče odluku o korišćenju helikoptera Vojske Crne Gore u akciji potrage za osobom osumnjičenom za dvostruko ubistvo. Pripadnici Odreda posebne namene VCG angažovani su kako bi pružili podršku kolegama iz Uprave policije u ovom složenom operativnom zadatku, a operateri te jedinice opremljeni su najsavremenijom opremom i sredstvima za izvođenje noćnih operacija", saopšteno je iz Ministarstva odbrane, prenose Vijesti.

Kako je u pitanju nepristupačan teren, angažovani helikopteri Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore opremljeni su termovizijskim kamerama i sredstvima koja omogućavaju identifikaciju i praćenje lica u uslovima smanjene vidljivosti.

"Vojska će, u slučaju potrebe, angažovati i dodatne snage na terenu, a sutra će načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Zoran Lazarević, zajedno sa pripadnicima VCG obići snage angažovane u operaciji. Ministarstvo odbrane i VCG, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim nadležnim institucijama, preduzima sve neophodne mere kako bi se osumnjičeni što pre locirao i priveo pravdi, i kako bi građani bili sigurni", piše u saopštenju.

Osumnjičeni Alija Balijagić, koji je počinio dvostruko ubistvo u Sokolcu višestruki je povratnik u izvršenju krivičnih dela zbog čega je godinama bio na izdržavanju kazni. Pre nekoliko meseci je izašao iz zatvora. Za osumnjičenim policija traga već 15 dana zbog drugog krivičnog dela krađe puške.

Policija je objavila fotografiju osumnjičenog Balijagića i upozorenje meštanima Vraneške doline, ali i građanima Bijelog Polja da budu oprezni, ostanu u svojim domovima i ukoliko primete begunca, odmah obaveste pripadnike MUP-a.

 

Komentari (0)

Evropa