Region

Karan: Bezbednosne pretnje iz FBiH su problem ukupne bezbednosti BiH

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2024

-

10:17

Karan: Bezbednosne pretnje iz FBiH su problem ukupne bezbednosti BiH
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da bezbednosne pretnje koje dolaze iz Federacije BiH predstavljaju zajednički problem ukupne bezbednosti BiH.

Karan je juče upozorio na bezbednosne pretnje koje dolaze iz FBiH - odnosno aktivnosti vehabijskih pokreta, paradžemata, radikalnih grupa i onih koji su se vratili sa stranih ratišta, a ni 24 časa nije prošlo od toga, u FBiH u Bosanskoj Krupi maloletnik je, kako navodi Srna, iz radikalnih motiva nožem ubio jednog policajca, a drugog ranio.

Karan je istakao da se ne može sakriti ekstremno i radikalno ponašanje.

"To se krije, i to na način da ne shvataju da je to zajednički problem ukupne bezbednosti BiH", rekao je Karan.

On je naglasio da se ekstremno i radikalno ponašanje mora sprečiti u korijenu, a na to ne reaguju. Policija je podigla stepen bezbednosti u FBiH na viši nivo nakon ubistva i ranjavanja policajca u Bosanskoj Krupi, rekao je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i dodao da je maloletnik ušao u policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi i nožem ubio jednog policajca, a drugog ranio.

Isak je rekao da je istraga u toku i da ne može dati više informacija s obzirom na to da je riječ o maloletniku. Tužilaštvo je događaj okarakterisalo kao terorizam. Federalni mediji prenose da je ubijen policajac Ognjen Maran, dok je ranjen Avdo Hasanović, koji je operisan u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću i trenutno je njegovo stanje stabilno.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa