Region

Euronews iz Sarajeva o detaljima pucnjave: Ranjeni učenik je u stabilnom stanju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/10/2024

-

12:13

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Sarajevu je danas ispred zgrade Srednje škole metalskih zanimanja ranjen jedan učenik, prenose sarajevski mediji.

Prema prvim informacijama, povredio ga je mladić koji ne pohađa istu školu, ali sa kojim je navodno imao sukob od ranije, prenosi portal Klix.ba.

Kako javlja reporterka Euronews Srbija iz Sarajeva Belmina Čorbić, iz predstavništva policije je rečeno da je do ranjavanja došlo iz vatrenog oružja, a da je povređeni učenik u stabilnom stanju u kliničkom centru u Sarajevu i da je zadobio povrede lakših karakteristika.

"Sve se to desilo rano jutros. Iz MUP-a na području Sarajeva kažu kako su na terenu i da će svakako više informacija biti naknadno poznato. Napadač koji je sumnjičen za ovo delo trenutno je priveden i pod kontrolom je policije, kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova", kaže Čorbić.

Motiv za sada nije poznat, ali je poznato da je između učenika postojao sukob od ranije.

"Ovo se dešava upravo u danima kada se, nekako od samog starta školske godine ovde u Sarajevu, dešavaju različiti incidenti, a nastava je u srednjim školama u punom toku", kaže naša reporterka i dodaje da će nakanadno biti objavljene dodatne informacije i detalji kako budu stizali.

Direktor Srednje škole metalskih zanimanja u Sarajevu Faruk Čupović potvrdio je danas da je nekoliko minuta pre početka nastave obavešten o pucnjavi na ulazu u školu i da još uvek nema zvaničnih informacija ko je upotrebio vatreno oružje. Kako je on rekao medijima, u incidentu je, prema rečima očevidaca, povređen učenik prvog razreda te škole.

"Nemamo još zvanične informacije o tome ko je upotrebio vatreno oružje i povredio učenika. Policija sprovodi neohodne mere, a hitna pomoć je zbrinula povređenog učenika", rekao je Čupović i dodao da se još ne zna stepen povreda maloletnika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa