Region

Protest u Sarajevu, okupljeni zatražili odlazak Kristijana Šmita

Komentari

Autor: Tanjug

17/10/2024

-

21:51

Protest u Sarajevu, okupljeni zatražili odlazak Kristijana Šmita
Protest u Sarajevu, okupljeni zatražili odlazak Kristijana Šmita - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Asocijacija nezavisnih intelektualaca "Krug 99" organizovala je danas protest ispred zgrade Kancelarije visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu kako bi izrazili nezadovoljstvo namerom visokog predstavnika Kristijana Šmita da se pred Evropskim sudom za ljudska prava obrati povodom presude u predmetu "Kovačević".

Nekoliko stotina demonstranata blokiralo je saobraćaj, dok su drugi nosili transparente na kojima je pisalo "Sprovedite presude Evropskog suda za ljudska prava" i skandirali "Šmite odlazi napolje", kako prenosi agencija Srna.

Predsednik Asocijacije "Krug 99" Adi Kulenović rekao je da Šmit predstavlja "sunovart evropske civilizacije" i da "urušava ugled međunarodne zajednice".

"Tražimo imenovanje novog visokog predstavnika koji će raditi na implementaciji svih presuda Evropskog suda i preporuka Venecijanske komisije", rekao je Kulenović.

Prisutnima se obratio i apelant pred Evropskim sudom za ljudska prava Slaven Kovačević, koji je rekao da Šmit želi da napravi BiH u kojoj, kako je rekao, nema mesta za sve.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa