Region

Otac (29) iz Hrvatske optužen da je seksualno zlostavljao sina (5) i da mu je crtao ustaške simbole na leđima

Komentari

Autor: Index/24sata

17/10/2024

-

12:35

Otac (29) iz Hrvatske optužen da je seksualno zlostavljao sina (5) i da mu je crtao ustaške simbole na leđima
Ilusracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Iako je delo seksualnog i fizičkog zlostavljanja nad sinom (5) otac iz Belišća, u Osječko-baranjskoj županiji, navodno počinio još 2022. i 2023. godine, optužnica protiv njega je podignuta tek sad, prenosi hrvatski portal Index.hr.

Muškarcu P.F. (29) se, kako navodi hrvatski medij, na teret stavlja da je svog tada petogodišnjeg sina u oktobru 2022. godine naterao da dodirne njegov polni organ i štapićem nanese belu kremu na polni organ.

U optužnici se navodi i da su u tom trenutku zajedno ležali na krevetu, a otac je naveo sina da ga obema rukama uhvati za polni organ, što je dete i učinilo.

Osim toga, optužen je i da je u avgustu 2023. vređao i udarao suprugu pred sinom, a često je vikao i na dete i udarao ga. Osim što je bio fizički nasilan prema detetu, on je svom sinu na leđima nacrtao ustaška obeležja i svastiku i dao mu da u rukama drži napravu za seckanje marihuane i tako ga fotografisao, navodi se u optužnici.

Optuženi negira tačke optužnice

P. F. se branio da je dete držalo njegov polni organ jer je imao nekakvu infekciju na telu i sin je želeo da mu pomogne da namaže kremu za tu infekciju. Branio se i tako što je tvrdio da nije dozvolio sinu da maže kremu na njegov polni organ, ali se, prema njegovim rečima, dete rastužilo, pa mu je i to dozvolio.

Otac je takođe negirao optužbe da na leđima deteta nacrtao slovo U i kukasti krst, tvrdeći da je dete došlo kući sa tim simbolima na leđima. On je dodao da je fotografiju ustaškog i nacističkog obeležja na njegovom sinu fotografisala majka deteta. Međutim, ove tvrdnje je dete demantovalo, rekavši istražiteljima da je otac taj koji mu je crtao po leđima.

Istražitelji su u mobilnom telefonu P.F. pronašli fotografije i video zapise eksplicitnog sadržaja, a na jednom snimku se vidi kako leži na krevetu sa spuštenim boksericama, dok njegov sin rukama drži njegov polni organ.

Porodica supruge tvrdi da je muškarac duže vreme bio nasilan prema supruzi i sinu

Za hrvatski portal 24sata jedan od članova porodice supruge optuženog govorio je okolnostima u kojima su živeli supruga i optuženi otac deteta.

"Kada ga je upoznala, bio je nekako normalan, iako nije radio. Imali su dete, ali je on često bio odsutan. Izgledao je kao da je pod uticajem droge. Postao je nasilan prema njoj i često bi je tukao. Nekoliko puta je prijavljivan policiji, ali od toga nije bilo nikada ništa. Pokušavala je da ga ostavi sa detetom, izbaci iz stana koji je iznajmljivala, ali se on uvek pojavio na vratima i tukao je. Nekoliko puta pred mališanom, zbog čega ga se dete jako plašilo", rekao je on za hrvatski medij i dodao:

"Fizički je jak. Često je tukao suprugu po glavi. Tukao je i malog po glavi, koji bi često imao modrice. Mališan bi ipak svima nama, uključujući i majci, govorio da je pao, da se udario. Sin se veoma bojao oca. Mali bi počeo da plače svaki put kada bi mama odlazila na posao i ostavljala ga sa tatom. Govorio je da ne želi da bude sa njim. Mama je zaposlena i često radi noćne smene, kada se zapravo i dešavalo to seksualno zlostavljanje. Malog je ranije čuvala baka, ali je krajem prošle godine umrla".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa