Region

Spajić: Zdravstveni centar spreman da odgovori izazovu Q groznice

Komentari

Autor: Tanjug

17/09/2024

-

20:43

Spajić: Zdravstveni centar spreman da odgovori izazovu Q groznice
Spajić: Zdravstveni centar spreman da odgovori izazovu Q groznice - Copyright Tanjug/MEDIA BIRO

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski zdravstveni sistem je potpuno spreman da odgovori izazovu kju groznice, u slučaju da ona pređe na ljude, poručio je danas premijer Crne Gore Milojko Spajić i istakao da država neće zaboraviti ni stočare koji su imali gubitke.

"Jutros sam se konsultovao sa Ministarstvom zdravlja, imamo punu spremnost našeg zdravstvenog sistema da do kraja odgovorimo na jedan takav izazov, ukoliko se desi kojim slučajem, da groznica pređe na ljude. Tako da je jako bitna poruka za građane, da ne treba da brinu, da je zdravstveni sistem potpuno spreman ukoliko bi se to desilo i u budućnosti", rekao je Spajić na konferenciji za novinare.

Crnogorski premijer je naglasio da država neće zaboraviti stočare koji su imali gubitke, dok će o najavama vakcinacije stoke, više u narednom periodu govoriti Ministarstvo poljoprivrede.

Ponovio je da država ne može da bira mesta na kojima se krave zakopavaju.

"Lokacije su isključiva nadležnost opština i mi ne možemo da se mešamo u nadležnosti ostalih institucija. I da se Vlada odluči za neku lokaciju, mi moramo da pitamo opštinu da li se slažu, koja mora da da rešenje. Mislim da oni najbolje znaju koje su lokacije najbolje i za interese građana, tako da prepuštamo taj deo njima", istakao je Spajić, prenele su podgoričke Vijesti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa