Region

U Banjaluci počeo prijem povodom Dana srpskog jedinstva i zastave

Komentari

Autor: Tanjug

15/09/2024

-

11:16

U Banjaluci počeo prijem povodom Dana srpskog jedinstva i zastave
U Banjaluci počeo prijem povodom Dana srpskog jedinstva i zastave - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

U Palati Republike u Banjaluci počeo je prijem, koji organizuje predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a na početku svečanosti intonirane su himne Republike Srpske i Srbije.

Prethodno je komandir počasne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predao raport Dodiku ispred Palate Republike, prenosi Srna.

Plato ispred Palate Republike okićen je srpskim trobojkama, a građani su razvili zastavu duž ulice koja vodi do ulaza u Palatu.

Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

 

Prijemu prisustvuju srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, predsednik Vlade Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske, narodni poslanici, predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama, predstavnici javnog i društvenog života Republike Srpske.

Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

 

Svečana akademija povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biće održana večeras u Novom Sadu, a uz zvaničnike Srbije i druge zvanice, prisustvovaće predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović i predsednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić.

Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

 

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Srbiji i Republici Srpskoj, ustanovljen je na dan kada se obeležava proboj Solunskog fronta, a praznuje se od 2020. godine.

 

Komentari (0)

Evropa