Region

Dodik: Srpska je stabilna uprkos pritiscima, SNSD je spreman za lokalne izbore

Komentari

Autor: Tanjug

03/09/2024

-

20:49

Dodik: Srpska je stabilna uprkos pritiscima, SNSD je spreman za lokalne izbore
Dodik: Srpska je stabilna uprkos pritiscima, SNSD je spreman za lokalne izbore - Copyright Tanjug/Foto SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je na današnjoj sednici Izvršnog komiteta i Predsedništva stranke analizirana situacija u Republici Srpskoj i toj partiji uoči predstojećih lokalnih izbora, koji će u BiH biti održani 6. oktobra.

Dodik, koji je i predsednik Republike Srpske, rekao je novinarima nakon sastanka da je Srpska stabilna uprkos pritiscima i sankcijama, te da beleži rast prihoda.

On je naglasio da je na sceni hibridni rat protiv Republike Srpske, ali da neće narušiti njenu stabilnost i redovnost servisiranja obaveza.Rekao je da su sednice Izvršnog komiteta i Predsedništva SNSD-a održane u funkciji priprema sutrašnje sednice Glavnog odbora u Doboju.

"Sutra imamo sednicu Glavnog odbora u Doboju i saopštićemo naše ciljeve kada počne kampanja", rekao je Dodik.

Istakao je da je SNSD organizaciono sposoban i spreman da izađe na izbore i da ima 1.800 kandidata za odbornike, od kojih je 40 odsto žena.

"Izlazimo sa listama u svim opštinama u Srpskoj, osim Kupresa gde imamo koalicioni dogovor sa jednom strankom. Takođe, izlazimo u deset opština u Federaciji BiH", naveo je Dodik i dodao da su ciljevi stranke realni.

On je istakao da su zadovoljni stanjem u partiji, dodajući da na lokalnom nivou nema nijedne organizacije u kojoj je partija polarizovana.Dodik je ocijenio nekorektnim to što su partije plaćale ogromne kazne zbog navodne preuranjene kampanje, istakavši da je samo SNSD do sada platio preko 100.000 KM.

"Bez obzira na sve teškoće urađen je ogroman posao i SNSD je akciono sposoban da iznese ovu kampanju i dalju borbu za Republiku Srpsku", kazao je Dodik, prenela je RTRS.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa