Region

Šulić: Srpska nastavlja sa gradnjom i ulaganjem u turističku infrastrukturu

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2024

-

12:10

Šulić: Srpska nastavlja sa gradnjom i ulaganjem u turističku infrastrukturu
vladars.rs/NIKOLA RAKITA - Copyright vladars.rs/NIKOLA RAKITA

veličina teksta

Aa Aa

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je danas da Republika Srpska nastavlja sa gradnjom i ulaganjem u turističku infrastrukturu.

"Nakon značajnih ulaganja u Olimpijski centar Јahorina, Vlada Srpske, zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom dali su podršku projektu 'Igrišta'", rekao je Šulić za RTRS.
Dodao je da su postojali određeni problemi u realizaciji, koji su prevaziđeni.

"Zato danas otvaramo ski-centar 'Igrišta', koji je prepun letnih sadržaja, čime želimo da pokažemo da naše planine žive i tokom leta", naveo je Šulić.Kaže da postoji zainteresovanost stranih investitora za ulaganja u Srpsku.

Kada je reč o značaju proširenja ski-centara, Šulić navodi da to samim tim znači i više turista, kao i proširenje kapaciteta.

"To govori da imamo popularna turistička mesta, a 'Igrišta', su samo još jedan od mnogobrojnih uspešnih projekata", naveo je Šulić.

Direktor Olimpijskog centra Јahorina, Dejan Ljevnaić istakao je da je ovo značajan projekat, ne samo za razvoj turizma i privrede, nego i za razvoj čitavog tog kraja Republike Srpske.

Otvaranje ovog ski-centra je od posebnog značaja, jer će "Igrišta" prvi put biti u funkciji posle 40 godina, a predstavlja i početak nove faze u razvoju turizma u ovom delu Republike Srpske, s obzirom na to da je ovaj ski-centar, smešten u blizini Vlasenice, ima ogroman značaj za lokalnu zajednicu i celu Republiku Srpsku. Svi sadržaji su na dan otvaranja besplatni.
 

Komentari (0)

Evropa