Region

Šumski požar u Sloveniji: Vatrogasci pokušavaju da obuzdaju plamen u Nacionalnom parku Triglav

Komentari

Autor: Tanjug

21/08/2024

-

19:08

Šumski požar u Sloveniji: Vatrogasci pokušavaju da obuzdaju plamen u Nacionalnom parku Triglav
Tanjug/STA/BOHINJSKA GORSKA SLUŽBA SPASAVANJA - Copyright Tanjug/STA/BOHINJSKA GORSKA SLUŽBA SPASAVANJA

veličina teksta

Aa Aa

Na Komarči iznad Bohinjske kotline na severozapadu Slovenije izbio je požar, a vatrogasci pokušavaju da obuzdaju vatru na teškom, strmom terenu, saopštila je danas Vatrogasna jedinica Bohinjska Bistrica.

Vatrogasci gase požar uz pomoć vojnih helikoptera, aviona, Gorske službe spasavanja i Jedinica za spasavanje na vodi civilne zaštite.  

Tanjug/STA/BOHINJSKA GORSKA SLUŽBA SPASAVANJA

 

Vatrogasna jedinica uputila je apel posetiocima Bohinjskog jezera da oslobode put vatrogasnim službama za prikupljanje vode i da se pridržavaju svih uputstava nadležnih.  

Prolaznici su prvi put osetili miris dima u okolini prošle nedelje. Područje je zatim dva puta temeljno provereno, ali požar nije otkriven. 

Tanjug/STA/BOHINJSKA GORSKA SLUŽBA SPASAVANJA

 

Planinari su u utorak ponovo osetili miris dima. Termalna kamera drona pokazala je anomaliju, a požar su potvrdila dva pripadnika spasilačke službe koji su prvi stigli na lice mesta.  

U utorak uveče vojni helikopter je bacio vodu na lokaciju da bi ugasio vatru ako negde tinja. Vatrogasci trenutno pokušavaju da obuzdaju požar i ugase ga, saopštila je Gorska služba spasavanja.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa