Region

Milanović o nesreći na trajektu Jadrolinije u kojoj su poginula tri mornara: Nadležni da transparentno utvrde razloge

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2024

-

13:09

Milanović o nesreći na trajektu Jadrolinije u kojoj su poginula tri mornara: Nadležni da transparentno utvrde razloge
Tanjug/HINA/NIKOLA BLAŽEKOVIĆ - Copyright Tanjug/HINA/NIKOLA BLAŽEKOVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski predsednik Zoran Milanović zatražio je danas od nadležnih da transparentno utvrde razloge nesreće na brodu Lastovo u kojoj su tri mornara poginula, a jedan teško povređen, da se, kako je istakao, tako nešto ne bi ponovilo.  

Milanović je izrazio saučešće porodicama stradalih mornara i siguran i brz oporavak teško povređenom članu posade.  

"U ovim teškim trenucima za porodice stradalih, ali i za sve pomorce broda Lastovo koji su ostali bez trojice svojih kolega, najvažnije je pružiti im svu potrebnu podršku i pomoć", napisao je Milanović na Fejsbuku i poručio: "A od policije, tužilaštva i Agencije za istraživanje nesreća u pomorskom saobraćaju očekujem da brzo i transparentno utvrde razloge ove nesreće kako bismo bili sigurni da se tako nešto neće ponoviti.

Hrvatski predsednik je istakao da je sigurnost putnika i posade na svim brodovima "Jadrolinije" mora biti prioritet.

Podsetimo, tri mornara su poginula, a četvrti je teško povređen juče u Malom Lošinju kada se dogodila nesreća s trajektom Lastovo, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.

Prethodno su policija i kompaija Jadrolinija saopštili da su dva mornara poginula, a jedan povređen.

"Prilikom rada na Jadrolinijinom trajektu Lastovo u Malom Lošinju, danas u poslepodnevnim satima došlo je do nesreće u kojoj su smrtno stradala tri člana posade Jadrolinije dok je četvrti teže povređen", navelo je Ministarstvo, prenosi HRT.

Teška nesreća se dogodila oko 15.30 sati u trajektnom pristaništu kada je pala ulazna rampa trajekta "Lastovo" teška najmanje deset tona i priklještila mornare Jadrolinije, preneo je portal Index.hr.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa