Region

Puzigaća: EU treba da kazni Hrvatsku zbog veličana ustaštva u Kninu

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2024

-

11:19

Puzigaća: EU treba da kazni Hrvatsku zbog veličana ustaštva u Kninu
Hrvatska zastava - Copyright Tanjug/HINA/Miroslav Lelas

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Udruženja radnika i invalida rada izbeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća smatra da EU treba da kazni Hrvatsku zbog veličanja ustaštva u Kninu, na proslavi takozvanog dana pobede u zločinačkoj akciji "Oluja".

"Srpski narod je najveći stradalnik u Prvom i Drugom svetskom ratu, kao i u ratu devedesetih. Nezamislivo je da se u Hrvatskoj godinama veliča ustaštvo i fašizam kojeg EU uporno prećutkuje i ne sankcioniše, iako je Evropa dala ogromnu žrtvu na slamanju Hitlerove Nemačke", rekao je Puzigaća u izjavi za Srnu.

Prema njegovim rečima, krajnje je vreme da EU natera Hrvatsku, koja je njena punopravna članica, da reši i statusna prava Srba u Hrvatskoj koja se odnose na vraćanje imovine, stanarskih, radnih, penzionih prava, te prava iz privatizacije javnih preduzeća u Hrvatskoj.

On je ukazao da je Srbima u Hrvatskoj bespravno oduzeto 50.000 stanova, da im nije isplaćeno 30.000 zarađenih penzija pre rata u toj državi, ali da EU ne želi da reaguje na ovakvo ponašanje Hrvatske.

On je napomenuo da je Bošnjacima i Hrvatima u Republici Srpskoj vraćena sva imovina i stanarska prava, dok su izbegli Srbi iz Hrvatske godinama diskriminisani po tom osnovu u Hrvatskoj.

"U najnovije vreme Hrvatska želi potpuno da uništi Srbe namerom izgradnje odlagališta radioaktivnog nuklearnog otpada na Trgovskoj gori na granici sa BiH", dodao je Puzigaća.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa