Region

Trgovac kriptovalutama Do Kvon ostaje u crnogorskom Prihvatilištu za strance

Komentari

Autor: Tanjug

20/06/2024

-

15:10

Trgovac kriptovalutama Do Kvon ostaje u crnogorskom Prihvatilištu za strance
Tanjug/AP/Risto Bozović - Copyright Tanjug/AP/Risto Bozović

veličina teksta

Aa Aa

Južnokorejski državljanin Do Kvon ostaje u Prihvatilištu za strance nakon što je Upravni sud Crne Gore odbio njegovu tužbu protiv rešenja Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave policije.

"Upravni sud Crne Gore je našao, bez obzira što Ministarstvo unutrašnjih poslova Uprava policije pogrešno zaključuje da tužilac ne poseduje, odnosno da je uništio ispravu o identitetu, s obzirom da mu je Rešenjem Višeg suda u Podgorici od 22. marta 2024. godine, izrečena mera nadzora - privremeno oduzimanje njegove važeće putne isprave - pasoša, te što se neopravdano u pobijanom rešenju ističe da tužioca nije moguće 'odmah prinudno udaljiti', da je tužiocu D.H.K. trebalo odrediti smeštaj u Prihvatilištu za strance", navodi se u saopštenju suda, prenosi RTCG.

Do Kvon, južnokorejski trgovac kriptovalutama, vlasnik je kompanije koja se tereti za prevaru vrednu 40 milijardi dolara povezanim sa tokenima TeraUSD i Luna, a osuđen je i zbog upotrebe lažnih dokumenata.

On je uhapšen 23. marta prošle godine na aerodromu u Podgorici, odakle je nameravao da otputuje u Dubai.

Kvon je prošle godine optužen u Americi i Južnoj Koreji i zbog propasti dva digitalna tokena, što je izazvalo potres na tržištu kriptovaluta u maju 2022. godine.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa