Region

Jako nevreme zahvatilo delove Hrvatske: Grom zapalio kuću u Karlovcu, povređen vatrogasac

Komentari

Autor: Index

28/05/2024

-

18:32

Jako nevreme zahvatilo delove Hrvatske: Grom zapalio kuću u Karlovcu, povređen vatrogasac
Jako nevreme zahvatilo delove Hrvatske: Grom zapalio kuću u Karlovcu, povređen vatrogasac - Copyright Prinstscreen YouTube/KAportal Karlovac, Facebook.com/Radio Mrežnica

veličina teksta

Aa Aa

Jako nevreme zahvatilo je danas delove Hrvatske. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je žuto upozorenje za grmljavinsko nevreme, što znači da je ovo vreme potencijalno opasno. 

"Mestimice izraženi pljuskovi s grmljavinom. Moguć grad i prolazno pojačan vetar. Moguće bujične i urbane poplave", navodi se upozorenju. 

Vreme je problematično i u okolini Varaždina, gde je prema pisanju portala eVaraždin u jednom trenutku pao grad, zbog koje je bio usporen saobraćaj na auto-putu koja taj grad povezuje sa Zagrebom, prenosi Index.

Prolom oblaka dogodio se iznad Zagorja. Posebno je jako padalo na području Zaboka, gde je cela Kolodvorska ulica pod vodom, piše Zagorje international.

Ogromno nevreme u Karlovcu

Nevreme praćeno jakom kišom, grmljavinom, ponegde i gradom, kao i vetrom protutnjalo je poslepodne širom karlovačke regije. Na nekim područjima poput Krnjaka zabeležen je grad, a negde i jak vetar.

Tako je vetar slomio grane na drveću u centru Karlovca, kod Doma umirovljenika. Karlovačke ulice pune su vode, od Švarče i kružnog toka kod KTC-a do Senjske ulice, piše Radio Mrežnica.

Podrumi u delovima grada poput Banije puni su vode, a iz šahtova izbija smrad, javljaju slušatelji.

Grom zapalio kuću u Karlovcu

KaPortal javlja da su velike količine oborina u malo vremena prouzrokovale bujice na brojnim saobraćajnicama na području Karlovca, poplavljeni su podvožnjak na Rakovcu i parkiralište u Krležinoj. Na Borlinu je došlo do udara groma u kuću i izbio je požar.

Usled požara došlo je do više eksplozija nepoznatog eksplozivnog sredstva. Jedan vatrogasac je povređen. 

"Povređenog vatrogasca hitna služba je prebacila u OB Karlovac. Za sada ne znamo težinu povreda. Ako bude potrebno, i helikopter je u pripravnosti, ako bude potrebno potrebno prebcivanje u Zagreb", rekao je zapovednik JVP-a Karlovac Miroslav Rade za Karlovački.hr.

Gradom odjekuju sirene, interventne službe su na terenu. U podvožnjaku na Rakovcu ima automobila koji su zaglavljeni u vodi, grad je padao u više delova grada.

Dubovac i Borlin nemaju struje, a pretpostavlja se da su isključeni iz mreže zbog požara objekta koji se zapalio usled udara groma. Na terenu su vatrogasci. Na neboderu na Rakovcu vetar je odneo deo krova koji je još u izgradnji.

Iz Vodovoda i kanalizacije pozivaju na oprez na kritičnim tačkama u Gradu.

"Sistem odvodnje ne može hidraulički u celosti da prihvati velike količine padavina. Posebno je kritična deonica Rakovac, kod nadvožnjaka prema Grabriku, gde je velika količina vode na saobraćajnici, vozači se upozoravaju da ne koriste taj pravac. Takođe i druge saobraćajnice i parkirališta su pod vodom. U toku je označavanje takvih lokacija znakovima upozorenja. Sve raspoložive službe Vik-a su na terenu", navodi se u saopštenju Vodovoda i kanalizacije. 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa