Region

Pupovac pozvao građane da glasaju za "Fer plej listu 9" na evropskim izborima

Komentari

Autor: Tanjug

28/05/2024

-

09:35

Pupovac pozvao građane da glasaju za "Fer plej listu 9" na evropskim izborima
Milorad Pupovac - Copyright Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac pozvao je građane da na evropskim izborima u Hrvatskoj, 9. juna, glasaju za "Fer plej listu 9" jer je to, kako kaže, građanska lista i bez ekstremizma, nacionalizma, netolerancije, za mir među ljudima i napredak u društvu, kao i za još više demokratije u Hrvatskoj.

Nosilac "Fer plej liste 9" za EU izbore je Valter Flego, a čine je 12 političkih stranaka i, kako se očekuje, neće biiti lista za jednokratnu upotrebu. 

"Pričamo o 12 stranaka koje su unele svaka deo svojih ideja i prioriteta u naš zajednički program... Nikad lakše i ugodnije smo se dogovorili uvereni da nas evropske vrednosti spajaju i da to neće biti lista za jednokratnu uporabu nego za puno duže trajanje", kazao je Flego, dosadašnji zastupnik u EU parlamentu, na skupu održanom u vukovarskom Srpskom domu.

Pupovac je rekao da očekuje da će ovi izbori doneti određeno otrežnjene prema Evropi. 

"Iskusili smo populizam na prošlim izborima pa se nadamo da će na ovim izborima biti više trezvenosti i da će lista poput naše biti jedna od tih koja će doprineti tom otrežnjenju i da narednih godina Hrvatska bude jednako uspešna u pogledu evropskoga razvoja i koristi od EU kao što je bila u protekle četiri godine", rekao je Pupovac, prenela je Hina.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa