Region

Dodik: Čak ni povlačenje rezolucije ne može da garantuje funkcionisanje BiH

Komentari

Autor: Tanjug

29/04/2024

-

14:22

Dodik: Čak ni povlačenje rezolucije ne može da garantuje funkcionisanje BiH
Tanjug/AP/Radivoje Pavicic - Copyright Tanjug/AP/Radivoje Pavicic

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da niko ne može da natera srpski narod da živi s onima koji rade na njegovom uništenju i poručio da čak ni povlačenje rezolucije o Srebrenici ne može da garantuje nastavak funkcionisanja BiH.

Dodik je, na društvenojn mreži Iks napisao da je, u nedostatku ideja u promovisanju unitarne BiH, član Predsedništva BiH Denis Bećirović sazvao "nacionalni molitveni doručak" da "svi postanu jedno", ali spisak gostiju na tom, kako je rekao, tragikomičnom skupu, dovoljno govori.

"Svakodnevne pretnje ratom, sukobima i zveckanje oružjem dolaze iz Federacije i nekako nađu da u sve upetljaju i molitvu. Šteta koju su bosanski muslimani napravili pokretanjem priče o rezoluciji o Srebrenici i svojim jednostranim aktivnostima je nepopravljiva", naglasio je Dodik.

On je rekao da je nemoguće vratiti se nazad i pretvarati se kao da se ništa nije desilo.

"Videli smo da bosanski muslimani ne žele da žive s nama, da žele da trajno ukinu Republiku Srpsku i da označe celi srpski narod kao genocidan. Pokazali smo šta mislimo o tome i uradili smo sve da obavestimo one koji žele dobro i Republici Srpskoj i BiH da takve namere vode raspadu zajednice koju sada poznaju. Ne postoji druga opcija", naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, niko ne može da natera srpski narod da živi s onima koji rade na njegovom uništenju.

"U tome im nikakve molitve ne mogu pomoći. Čak ni povlačenje rezolucije ne može garantovati nastavak funkcionisanja BiH, jer kako verovati onima koji stalno rade protiv vas. Ta priča nema budućnost, BiH je promašaj", poručio je Dodik.

To je, dodao je on, najveći neuspeh međunarodne zajednice i slika tog promašaja je i "jeftini pokušaj" okupljanja pod okriljem Amerikanaca i sa Kristijanom Šmitom u Sarajevu, prenosi Srna.

"Tamo nema Republike Srpske i neće je nikada biti na mestu gde se odobrava kršenje prava i zakona. A bez Republike Srpske nema ni BiH. Taj otužni skup je dokaz podaništva, dodvoravanja Amerikancima i pokazatelj ko je gazda, gde ih i za koga veže i gde se veže konj. U vreme dok je potpuna kriza, izazvana odlukama nelegalnog Nemca, Bećirović i (federalni premijer Nermin) Nikšić mirno sede i mole se sa Šmitom. To je taj odnos koji oni imaju prema institucijama i ljudima koji žive u BiH. Potpuno podaništvo", poručio je Dodik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa