Briselske vesti

Otvoren poziv za mlade evropske ambasadore sa Zapadnog Balkana

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2024

-

14:01

Otvoren poziv za mlade evropske ambasadore sa Zapadnog Balkana
Otvoren poziv za mlade evropske ambasadore sa Zapadnog Balkana - Copyright Tanjug/AP/Geert Vanden Wijngaert

veličina teksta

Aa Aa

Otvoren je poziv za podnošenje prijava za pridruživanje mreži Mladih evropskih ambasadora, namenjenoj mladima sa Zapadnog Balkana, objavio je danas generalni direktor Generalnog direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju (DG NEAR) Gert Jan Kopman.

"Odlična prilika za mlade sa Zapadnog Balkana! Otvoren je poziv za podnošenje prijava za pridruživanje našoj mreži mladih evropskih ambasadora. Ohrabrujem sve koji su zainteresovani da se prijave i pomognu u širenju vesti o podršci EU regionu", naveo je Kopman na društvenoj mreži X.

Inicijativa Mladi evropski ambasadori osnovana je 2020. godine kao deo Regionalnog komunikacionog programa EU za Zapadni Balkan – WeBalkans.eu.

Ova platforma predstavlja kreativnu komunikacionu mreža budućih mladih aktivista sa Zapadnog Balkana.

Kako se navodi na sajtu WeBalkans.eu, kroz mrežu se mladi  povezuju sa svojim vršnjacima u lokalnim zajednicama, pridružuju se, organizuju i učestvuju u akcijama iz njihove oblasti interesovanja, a učestvuju i na seminarima o izgradnji kapaciteta i edukaciji, vebinarima, radionicama i obukama koje organizuju WeBalkans, Evropska komisija i lokalni partneri u regionu.

Članovi ove mreže osmišljavaju uticajne kampanje na teme od interesa, a oni koji pokažu izuzetnu posvećenost mreži i ključnoj oblasti interesovanja, imaće priliku da putuju kroz Zapadni Balkan i EU, kada budu izabrani  za određeni događaj.

Oni, takođe, blisko sarađuju sa lokalnim delegacijama EU i drugim partnerima EU.

"Oni oličavaju aktivizam i potragu za agendama mladih koje imaju za cilj transformaciju njihovih zajednica i, što je još važnije, čitavog Zapadnog Balkana u motivacionu i podržavajuću sredinu za mlade u kojoj snovi mogu da cvetaju", navodi se na sajtu WeBalkans.eu.

Komentari (0)

Evropa