Biznis vesti

Sve veće interesovanje za proizvodnju prirodne kozmetike u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2024

-

15:35

Sve veće interesovanje za proizvodnju prirodne kozmetike u Srbiji
Sve veće interesovanje za proizvodnju prirodne kozmetike u Srbiji - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji postoji sve veće interesovanje za proizvodnju prirodne kozmetike i u prethodne dve godine  registrovano je u tom sektoru 60 novih preduzeća, rečeno je danas u Privrednoj komori Srbije na seminaru i panel diskusiji "Od biljke do brenda".

"U poslednje dve godine imamo za 60 poslovnih subjekata više koji su se registrovali i čije poslovanje raste. Mislim da je Srbija vrlo pogodno tle za pravljenje sirovina, što treba da iskoristimo", izjavio je rukovodilac službe za organsku proizvodnju u PKS Dimitrije Jovanović.

Ističe da je PKS tu da pruži podršku u promociji delatnosti većim i manjim proizvodjačima i da ih spoji sa trgovinama i distributerima.

Seminar sa pet panel diskusija bio je namenjen proizvođačima prirodne kozmetike i zainteresovanima za početak poslovanja, u cilju unapređenje sektora proizvođača i bolje saradnje, poručili su predstavnici Udruženja proizvođača prirodne kozmetike Srbije "Prikos".

Predstavnica udruženja "Prikos" Marija Petričević navodi da interesovanje u oblasti prirodne kozmetike svake godine raste.

"Udruženje 'Prikos' pored proizvođača prirodne kozmetike okuplja i druge vrste entuzijasta poput lekara, botaničara, dermatologa, pa je seminar poput ovog kompleksan događaj koji zahteva veliku pažnju u organizaciji", dodaje Petričević.

Teme današnjeg stručnog skupa bile su primena lekovitog bilja u kozmetici, ekstrakcija prirodnih sirovina, zakonske obaveze preduzeća u ovoj oblasti, promocija brenda i plasman i distribucija proizvoda. 

Među panelistima na seminaru bili su i osnivači preduzeća proizvodnje prirodne kozmetike "Smilje i bosilje", "Royal balm", "Plemenita ulja", "Ludus akademja", "Idea Organik", "Herbalab", "Promontis" i drugi.

Seminar sa panel diskusijom "Od biljke do brenda" održan je u organizaciji PKS, udruženja "Prikos", Evropske mreže preduzetništva (EEN) i Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO).

 

Komentari (0)

Biznis