Biznis vesti

Striming revolucija: Disney i Warner Bros. odlučili da spoje Disney+, Hulu i HBO Max

Komentari

Autor: CNN

09/05/2024

-

17:54

Striming revolucija: Disney i Warner Bros.  odlučili da spoje Disney+, Hulu i HBO Max
Striming revolucija: Disney i Warner Bros. odlučili da spoje Disney+, Hulu i HBO Max - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Tražeći napredak u striming biznisu, Disney i Warner Bros. Discovery je u sredu najavio planove za paket za više studija koji bi kombinovao Disney+ i Hulu sa platformom Max koja pripada Warner Bros. kompaniji i koja uključuje niz programa iz tog studija i njegove vrhunske usluge, HBO.

Između ostalog, ova odluka bi spojila i dva glavna rivala u stripovima, Disney Marvel i Warner Bros. DC, u zajednički poduhvat, piše CNN

Paket će biti dostupan i bez oglasa i na bazi oglasa. Objavljujući dogovor, dve kompanije su navele da će taj aranžman potrošačima pružiti "najveću kolekciju zabave za najbolju vrednost u strimingu". Dalji detalji, uključujući cene, biće dostupni uskoro, saopštile su kompanije.

Iako su Disney i Warner Bros. već bili među vodećima u privlačenju pretplatnika na svoje usluge strimovanja, profitabilnost je bila upitna, jer se studiji takmiče sa Netflixom drugim rivalima, trošeći velike količine novca i energije na programiranje u nastojanju da pridobiju i zadrže korisnike.

Politika niskih cena

Najlakši način za povećanje prihoda je podizanje cena, ali to takođe dovodi do rizika da veći broj ljudi otkaže pretplatu.

Max paket sa najnižom cenom trenutno iznosi 9,99 USD mesečno sa reklamama, Disney+ sa Huluom se takođe nudi sa oglasima za 9,99 USD mesečno.

Dizney je nedavno dodao Hulu, koji nudi više programa za odrasle, kao pratioca Disney+, napominjući da je će uz Warner Bros. biti uvedeno još više izbora za pretplatnike.

Disney+ ima više od 100 miliona pretplatnika, dok Hulu dodaje još 50 miliona. Uključujući linearnu verziju HBO - Max doseže u više od 97 miliona domova.

"Usled veoma uspešnog lansiranja Hulua na Disney+ platformi, ovaj novi paket sa Maxom će pretplatnicima ponuditi još veći izbor i vrednost“, rekao je Džo Erli, predsednik kompanije Disney za direktnu komunikaciju sa potrošačima. "Ovo neverovatno novo partnerstvo stavlja pretplatnike na prvo mesto, dajući im pristup blokbaster filmovima, originalima i tri ogromne biblioteke koje sadrže najbolje brendove i zabavu u strimingu danas".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis