Fudbal

Crvena zvezda - Partizan 2:0: Crveno-beli u finalu Kupa Srbije

Komentari

Autor: Euronews

24/04/2024

-

21:05

Crvena zvezda - Partizan 2:0: Crveno-beli u finalu Kupa Srbije
Crvena zvezda - Partizan 2:0: Crveno-beli u finalu Kupa Srbije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Pobedom u 173. "večitom derbiju" fudbaleri Crvene zvezde su napravili veliki korak ka osvajanju sedme uzastopne šampionske titule u Mozzart Bet Superligi, a od ove večeri krupnim koracima grabe ka još jednoj "duploj kruni".

Igrači sa stadiona "Rajko Mitić" su drugi put u samo nekoliko dana savladali Partizan i osigurali plasman u finale Kupa Srbije, gde će se 23. maja na stadionu u Loznici sastati sa Vojvodinom - 2:0 (2:0).

Crveno-beli su pitanje pobednika, praktično, rešili već nakon pola sata igre kad je na semaforu stajalo 2:0 u korist domaćeg sastava, a strelac oba gola je bio Piter Olajinka.

Zapravo, onaj prvi iz 27.minuta je postigao uz nesebičnu pomoć Aleksandra Filipovića koji je nespretno ugurao loptu u vlastitu mrežu, ali je onaj drugi bio mnogo fubalskiji. Nigerijski napadač je sjajnim prijemom lopte izbacio najbližeg čuvara, a to je ponovo bio desni bek crno-belih, a onda sjajnim udarcem smestio loptu iza leđa golmana Aleksandra Jovanovića.

Od tog "blickriga" gosti iz Humske nisu uspeli da se oporave, a sve bi verovatno bilo drugačije da je Jung Džin Goh bio precizniji u 15 minutu kada je dobro šutirao, ali mu je Omri Glazer zaustavio udarac i poslao loptu u korner. 

Partizan je inače mnogo bolje počeo susret, imao je više loptu u posedu, za razliku od pređašnjih mečeva dva tima ove sezone, kada je Zvezde imala dominaciju, ali igrači gostujućeg tima to nisu uspeli da materijalizuju. S druge srane, igrači u crveno-belom su drastično popravili efikanasnost koja je bila evidentan u mečevima protiv večitog rivala i iz dva šuta u prvih 45 minuta postigli isto toliko golova.

Tu statistiku domaći igrači su pokvarili već u 50. minutu kad je Olajinka iz stopostotne prilike šutirao preko gola, a nešto kasnije je iz vrlo izgledne situacije dva puta pokušao i Mirko Ivanić, ali bez uspeha.

Do 60. minuta Zvezda je, bez preterivanja mogla da postigne još dva li tri gola, ali su prvotimci aktuelnog šampiona svaki put sami sebi "zakomplikovali život", a kasnije ih je u tome sprečio i neverovatni Aleksandar Jovanović bez kojeg bi crno-beli doživeli pravu bruku.

Pokušao je trener Partizana, Igor Duljaj promenama da probudi svoj tim, u igru je uveo Nemanju Nikolića, potom Aleksu Jankovića, Bibrasa Natha i Mateusa Saldanju čiji je zadatak bio da unesu život u redove crno-belih. Međutim, nisu to bile izmene koje su donele bilo kakvu korist crno-belima koji su ove večeri na stadionu Crvene zvezde pružili, možda, i najlošijih 45 minuta ovog proleća i sasvim zasluženo još jednu godinu završavaju bez ijednog osvojenog trofeja. 

Crveno-beli su za to vreme igrali veoma pametno, u pojedinim momentima čak i prepustili gostima kontrolu na sredini terena i opasno pretili iz kontranapada, a samo su u kratkom vremenskom intervalu dozvolili sebi da budu saterani ispred svog gola, ali bez prave opasnosti.

Ono što trenera Vladana Milojevića nakon ovog susreta i značajne pobede treba da zabrine su povreda Pitera Olajinke, ali i problemni sa ramenom Aleksandra Dragovića.

Crvena zvezda - Partizan 2:0 (2:0)

Drugo poluvreme

Kraj meča, Crvena zvezda je u finalu Kupa Srbije. Nadigrali su crveno-beli rivala, postigli su dva gola, a mogli su u drugom poluvremenu i ubedljivije da slave. U finalu će Crvena zvezda i Vojvodina igrati za pehar kupa 23. maja u Loznici na stadionu Lagator.

89. minut: Sjajna odbrana Jovanovića, Mijailović je poslao "projektil" sa 20 metara.

85. minut: Jako slabo energetski deluju igrači Partizana u samom finišu, Zvezda lako čuva rezultat.

73. minut: Nemanja Nikolić veoma dobro je šutirao sa 20 metara, ali je Glazer sjajno odbranio. Posle kornera nije bilo opasnosti po gol Zvezde.

69. minut: Crno-beli bez energije da pripreti, Zvezda lako kontroliše meč i pokušava trećim golom da reši meč.

60. minut: Ponovo je Olanjinka imao priliku, ali bio je izblokiran.

58. minut: Ivanić je propustio zicer, golman Jovanović je dva puta sa par metara uspeo da odbrani.

52. minut: Piter Olanjinka je sve sjajno uradio sem završnog udarca. Stigao je na 12 metara i prebacio gol.

48. minut: Kontra Crvene zvezde, Ivanić je sjajno uposlio Endijaja, međutim, sustigao je na ivici 16 metara Filipović i uspeo da ga zaustavi.

Počelo je drugo poluvreme, očekivano je trener Partizana Igor Duljaj izveo iz igre Markovića koji je dobio udarac u glavu, a uveo Aranđela Stojkovića.

Prvo poluvreme

45+3. minut: Kraj prvog poluvremena.

44. minut: Marko Stamenić je pokušao makazicama da ugrozi gol, ali je bio više nego neporezan i košakom je u glavu udario Antića. Levi bek Partizana je zaradio rasekotinu na glavi i čalmu, Stamenić žuti karton.

37. minut: Imao je Marko Stamenić zicer, posle dubinskog pasa bio je sam pred Jovanovićem i promašio. Sudije su podigle ofsajd. Slična situacija i na drugoj strani, Glazer je odbranio udarac Baždara, ali su sudije ponovo pokazale ofsajd poziciju napadača Partizana.

29. minut: GOOOL! Vodi Zvezda 2:0, strelac Olajinka. Mijailvoić je centrirao sa desne strane, Olajinka primio loptu na grudi, izgradio prostor i matirao Jovanovića.

27. minut: GOOOL! Vodi Zvezda 1:0, strelac Filipović (autogol). Hvang je centrirao sa leve strane, Olajinka je pokušao glavom na drugoj stativi, lopta se od Filipovića odbila u mrežu.

21. minut: Posle kornera Crvene zvezde, usledila je kontra Partizana, Zahid i Severina su servirali dobru situaciju Baždaru, ali je on šutirao preko gola.

15. minut; Prva velika prilika na meču i to za Partizan. Baždar je proigrao Goha koji je šutirao u bliži ugao sa 16 metara, ali je Glazer odbranio. Samo četvrti korner za goste.

7. minut: Kao i pre četiri dana, crno-beli su opasniji na startu. Bolje kombinuju, imali su i tri kornera, ali bez prilike za gol. Crveno-beli su nešto sporiji, čekaju neku kontru za sada.

Počeo je drugi polufinalni meč Kupa Srbije, Crvena zvezda je u kompletnom sastavu, Partizanu nedostaje Mateus Saldanja koji je i danas na klupi. Vojvodina je prvi finalista jer je pobedila Radnički 1923 u Kragujevcu 1:0 golom Seida Koraća u prvom minutu nadoknade. Na tribinama je nešto više od 15.000 gledalaca. Prema propozicijama FSS, ukoliko se meč završi bez pobednika, odmah će se izvoditi penali. Igrači Crvene zvezde izašli su na teren sa majicama sa slikom nedavno preminulog ekonoma Dragana Milanovića. Pred meč mu je minutom ćutanja odata i počast. Trener Igor Duljaj je držao nekoliko minuta sastanak sa igračima, pa je sudija kapitenu Markoviću dodelio žuti karton zbog neopravdanog kašnjenja.

Ako gledamo samo Kup Srbije (od 2006. godine), Zvezdi se bori za ulazak u deveto, a Partizan u 12. finale.

Crvena zvezda - Partizan 2:0 (2:0)

Stadion: Rajko Mitić.
Sudija: Miloš Milanović.
Strelci: Filipović (autogol) u 27, Olajinka u 29. minutu.

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić - Stamenić - Bukari (od 69. Katai), Hvang, Ivanić, Olajinka (od 79. Điga) - Endijaje (od 87. Kraso).

PARTIZAN: Jovanović - Filipović, Kovačević, Marković (od 46. Stojković), Antić (od 72. Saldanja) - Ovusu -  Severina (od 63. Janković), Zahid, Kalulu (od 56. Nikolić), Goh (od 63. Natho) - Baždar.

Komentari (0)

Sport