Fudbal

UEFA potvrdila: Selekcije na EURO vode 26 fudbalera

Komentari

Autor: Euronews

03/05/2024

-

19:10

UEFA potvrdila: Selekcije na EURO vode 26 fudbalera
Tadić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Stigla i zvanična potvrda: UEFA je odlučila da izađe u susret selektorima i dozvolila da na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj povedu po 26 igrača.

Dosadašnja praksa je bila da na završnim spiskovima budu 23 fudbalera. Čak je i na prošlom šampionatu, koje je bilo u jeku korona virusa, taj broj podignut na 26 igrača, s tim što su za utakmice trojica morala da budu van protokola.

Ovog puta će i to biti drugačije, jer će svi, mimo startnih 11, biti na klupi za rezerve i čekati šansu da uskoče na teren. Kao što je bilo prethodno na Mundijalu u Kataru.

Većina selektora se saglasila sa ovim predlogom, koji je, pored ostalih, izneo i Dragan Stojković Piksi. A, obično kada se takva promena jednom dogodi u svetu fudbala, ona ostaje trajno, tako da se može očekivati da 26 igrača na velikim takmičenjima od sada postane standard.

 

 

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković ima rok da do 7. juna, sedam dana pre prve utakmice na EP, objavi konačan spisak putnika za Nemačku.

Orlovi će na EP igrati najpre sa Engleskom (16. jun), pa sa Slovenijom (20. jun) i poslednji meč u grupi sa Danskom (25. jun).

Komentari (0)

Sport