Zdravlje Razlog više za izbegavanje pršute i šnicli: Crveno meso u ishrani povećava rizik od demencije Velike količine prerađenog crvenog mesa u ishrani povezuju se sa kognitivnim propadanjem, pokazala je nova studija. 25/01/2025 10:40 https://www.euronews.rs/magazin/zdravlje/154562/razlog-vise-za-izbegavanje-prsute-i-snicli-crveno-meso-u-ishrani-povecava-rizik-od-demencije/vest pročitaj celu vest
Zdravlje I dva lista šunke su previše: Studija dala "najsveobuhvatnije dokaze" o povezanosti crvenog mesa i rizika od dijabetesa Studija je obuhvatila podatke o gotovo dva miliona ljudi širom sveta. 21/08/2024 21:10 https://www.euronews.rs/magazin/zdravlje/134159/i-dva-lista-sunke-su-previse-studija-dala-najsveobuhvatnije-dokaze-o-povezanosti-crvenog-mesa-i-rizika-od-dijabetesa/vest pročitaj celu vest
Zdravlje Novo istraživanje povezalo prehrambene prerađevine sa 32 zdravstvena problema Ultra-prerađena hrana povezuje se sa zdravstvenim problemima kao što su kardiovaskularne bolesti, različite oblike karcinoma i dijabetes. 29/02/2024 20:14 https://www.euronews.rs/magazin/zdravlje/115967/novo-istrazivanje-povezalo-prehrambene-preradevine-sa-32-zdravstvena-problema/vest pročitaj celu vest