Fokus

Srušio se avion sa 72 putnika u Nepalu, najmanje 68 poginulih

Komentari

Autor: Tanjug

15/01/2023

-

08:33

Srušio se avion sa 72 putnika u Nepalu, najmanje 68 poginulih
Srušio se avion sa 72 putnika u Nepalu, najmanje 68 poginulih - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U padu aviona u Nepalu poginulo je najmanje 68 ljudi, od 72 koliko ih je bilo u avionu tipa ATR-72, koji je leteo na relaciji Katmandu-Pokara, saopštila je nepalska Uprava za civilno vazduhoplovstvo, preneo je Rojters.

Potraga za još četvoro putnika aviona ATR-72 kompanije 'Jeti erlajns', koji se danas srušio u brdima Nepala, biće nastavljena u ponedeljak, prenosi Rojters. Do obustave potrage došlo je zbog mraka.

Tanjug/AP/Ashish Puri

 

Ranije su neki lokalni mediji izvestili da u nesreći nema preživelih. Novinska agencija TASS prenela je da su poginula četiri ruska državljanina. Ruski diplomata u Nepalu Aleksej Novikov potvrdio je tu informaciju .

"Nažalost, četiri ruska državljana su poginula. U stalnom smo kontaktu sa nepalskim vlastima i pružićemo svu neophodnu pomoć porodicama poginulih Rusa", rekao je Novikov za TASS.

Dodaje se da su u avionu bili i građani Australije, Francuske, Argentine, Indije, Južne Koreje i Irske. Avion ATR-72 iišao je od Katmandua ka mestu Pohara i srušio se kada je trebalo da sleti.

Pilot aviona usmerio je avion ka brdu kako bi izbegao da padne na naseljeno mesto, preneo je TASS pozivajući se na lokalni "Onlajn Kabar". Lokalno stanovništvo videlo je kako se avion kreće ka klisuri reke Seti. Na taj način, pilot je izbegao veću tragediju, jer je avion mogao da padne na naselje gde se nalazi velika pijaca.

Ovo je najteža avionska nesreća u Nepalu od 1992. godine, kada se "erbas A300" "Pakistan internešnal erlajnsa" srušio u nepalskim brdima prilikom doleta u Katmandu.

Tada je poginulo svih 167 ljudi koji su bili u letelici. "Jeti erlajns" ima flotu od šest aviona tipa ATR-72, navodi se na njihovom sajtu, i opisuje sebe kao vodeću nepalsku aviokompaniju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet